X

В мою групу ходить дівчинка Марічка – її водить мама. Як я зрозуміла, тато давно пішов з родини. У сусідню групу, де діти на рік молодші, є маленька Софійка, яку теж водить мама. Дівчата дуже схожі, мами теж, прізвища у дітей різні. Перша думка була, що це родичі, аж надто сильна схожість. Але мами навіть не вітаються між собою. Питаю дитину, а чому її не мама привела, відповідь вразила: – У мене тепер інша мама

Я працюю вихователькою в дитячому садку, і стала свідком дивовижної історії, яка вразила не мене одну.

У нас садочок не дуже великий, всі одне в одного на виду, навіть якщо щось відбувається в інших групах, то це помічаєш.

В мою групу ходить дівчинка Марічка – її водить мама. Як я зрозуміла, тато давно пішов з родини. У сусідню групу, де діти на рік молодші, є маленька Софійка, яку теж водить мама. Дівчата дуже схожі, мами теж, прізвища у дітей різні…

Звичайно, перша думка була, що це родичі, аж надто сильна схожість. Але мами навіть не вітаються між собою, дівчатка, якщо перетинаються на майданчику – теж створюють відчуття, що не знайомі.

Запитали якось у завідуючої, але вона дуже сухувата і прихована дама у нас, сказала, що не наша справа. Але, почувши відповідь, я зрозуміла, що все ж щось не так.

Пройшов рік, мами так само відвертають голову, якщо випадково зустрілися в коридорі, дівчатка також не звертають одна на одну уваги.

А далі відбувається цікаве. Марічка перестає ходити в садок, проходить чотири місяці, і мама Софійки приводить вже і Марічку теж. Питаю дитину, а чому її не мама привела, відповідь вразила:

– У мене тепер інша мама.

А тут справа до нового року, свято дітям влаштували, усіх на канікули розпустили і вирішили колективом відзначити.

Вирішили піти в кафе, недалеко від нас є недороге, але дуже гарне. Пішла і завідувачка з нами.

Випили пару келихів шампанського, поїли і стали базікати. Плавно розмова перейшла на цих дівчаток. І тут завідуюча не втрималася й розповіла.

Виявилося, що мама Марічки її добра знайома, тому не хотіла не чого говорити, але зараз і справді запитань багато, тому вирішила нам пояснити.

Ці дві мами – дві рідні сестри Олена і Віра. Одна з сестер Олена – народила доньку Марічку, потім дізналася. що носить другу дитину, а чоловік на останніх місяцях очікування другої дитини пішов з сім’ї.

Народилася у Олени друга дочка – Софійка. Матуся вирішила, що двох дітей їй не потягнути, тому молодшу дитину залишила одразу після народження. Умовляння рідної сестри не залишати дитину не допомогли, хоча та обіцяла і допомагати.

Віра, сестра Олени, племінницю з будинку малятка забрала і оформила удочеріння, з сестрою спілкуватися перестала зовсім.

За збігом обставин діти потрапили в один дитячий садок. А тепер Олена зустріла нового чоловіка, який проти дітей,тому Олена заради сімейного щастя відмовилася і від Марічки. Сестра Віра забрала собі і другу дитину.

Якраз перед новим роком у них проходив суд щодо позбавлення батьківських прав на старшу дитину батька і матері, Віра під опіку не хотіла дівчинку брати – раптом мати-зозуля передумає, а тільки усиновлення. Всіх юридичних тонкощів я не знаю, але до весни у них все вийшло оформити.

…Дівчатка вже зараз школярки, недавно бачила їх з мамою Вірою, зараз вони ще більше схожі. Мама – розумничка і людина з великої літери, захоплююся нею і не розумію, як в одній сім’ї виросли дві такі різні жінки… Одна кинула своїх дітей, а друга їх, як своїх ростить, при чому, без чоловіка, але їй батьки допомагають, які з Оленою також не спілкуються. Олена з чоловіком виїхала в іншу країну.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел, pexels.com

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post