X

В один з вечорів мама сказала, що якщо я не вийду заміж за Івана, то вона заборонить мені гуляти з подругами. Мовляв, так не можна, 24 роки, скільки ще будеш так жити, треба створювати сім’ю. Ціла лекція, і так кожен день. Я, сподіваючись на тата, попросила дати мені трохи часу, вона і дала, а тато все не виконував своєї обіцянки. В результаті настав день, коли відбулося сватання

Grown up daughter soothe aged mother holds her hand feel empathy give her moral support elderly woman crying wipe tears with tissue, health problem disease, divorce broken heart adult child supporting

Ось уже 4 роки у мене в душі засіла сильна образа на батька.

Почнемо з того що, я дуже сильно його любила, завжди його слухала, повністю довіряла і у всьому на нього покладалася. З часів школи, він раз у раз говорив мені, щоб я добре вчилася і вступила до університету, решту він сам мені на блюдечку піднесе (роботу і особисте життя) посилаючись на те, що у нього дуже багато друзів працюють в престижних організаціях і високо сидять.

Я занурилась з головою в навчання, вступила до університету і там благополучно відучилася без жодних проблем. Закінчивши університет, тато направив мене працювати в дуже престижне місце, я там працювала, виправдала довіру, була дуже відповідальним працівником. Мені подобалася і робота і колеги, все мене влаштовувало.

Час минав, мені було 23 роки, коли татова рідна сестра одного разу жартома сказала, що я стара діва, і якщо найближчим часом не вийду заміж, то рахуй пропало. Тато її тоді поставив на місце, і правда більше вона не лізла до мене з такими питаннями. У цей час активно по черзі виходили заміж мої двоюрідні сестрички.

Одного разу я зателефонувала татові і покликала до себе на роботу поговорити (вдома не було можливості). Я дуже хвилювалася і тому розмова відразу почалася зі сліз.

– Ти ж обіцяв налагодити моє життя після того, як я закінчу навчання і попрацюю трохи, думаю, час уже й заміж виходити.

– Ти донечко, ні про що не хвилюйся, все зроблю, трохи потерпи.

Тим часом мама з моєю молодшою сестрою тиснули на мене, і почали сватати з одним хлопцем. А тато мій, як я розумію, знав про задум мами і сестри, тому хвацько уникав мене, ми практично вдома не бачилися. В один з вечорів мама мені заявила, що якщо я не вийду заміж за Івана, то вона заборонить мені гуляти з подругами, ходити на корпоративи і т.д.  Мовляв, так не можна, 24 роки, скільки ще будеш так жити, треба створювати сім’ю. Ціла лекція, і так кожен день. Я, сподіваючись на тата, попросила дати мені трохи часу, вона і дала, а тато все тікав. В результаті настав день коли відбулося сватання.

Я начебто, як намагалася змиритися, та й наречений мій здався принцом. А насправді Іван просто пускав пил в очі, але це інша тема. На наступний день після весілля хотілося втекти. Загалом, жила, як за інерцією. І ось через 4 місяці настав мій день народження. На цьому дні народженні, для чогось мій батько серйозно посварився з родичем чоловіка. Я думала, що він це через випивку, мовляв, хильнув і зайвого наговорив, слово за слово і понеслося.

Насправді він був абсолютно тверезий, ні грама він не пив того вечора. Навіщо посварився з ним в будинку, де я живу (живемо з батьками чоловіка) не зрозумію. На наступний день подзвонив мені і каже: “Я ж правильно все зробив”.

Начебто помирилися всі, все забули, минув час і на дні народженні моєї дитини (1 рік справляли) було дуже багато гостей, я до тата пару раз підійшла і сказала прямим текстом: “ні з ким не думай сваритися”. Я, правда, як ніби відчувала, кілька разів його попередила.

Ближче до кінця вечора я помітила, що батько відкликав убік дядька (з яким і був конфлікт) і про щось бурхливо сперечається. Я підійшла до них, підійшли ще пару людей і моя мама і тут мій батько тупо попрямував до виходу. Як щур з корабля втік. Мій стан не описати словами в цей час.

Звичайно, після таких витівок мого батька, ставлення родичів чоловіка до мене в сильно змінилося. Батько не телефонував мені, я йому написала в смс все, що я про нього думаю. Я їздила до мами тільки, коли його не було вдома. Через рік, він почав потихеньку надсилати привітання на всякі свята, і регулярно закидати гроші на телефон. Через тиждень буде рівно 2 роки, як ми з батьком не бачилися.

Іноді він сам телефонує, і ми розмовляємо, але не більше 3 хвилин, я намагаюся швидко завершити розмову. Мені з ним не хочеться спілкуватися, я за ним не сумую, не хочу його бачити і розмовляти. Вийшла заміж я не дуже вдало, чоловік у мене не поганий, але він абсолютно мене не влаштовує, ми абсолютно різні люди. У моменти, коли мені дуже важко, я у всьому звинувачую свого батька. Я на нього сподівалася, а він.

Ось всіх можу пробачити, я взагалі не образливий чоловік. Мені посміхнуться, заговорять, і я тут же все прощаю і забуваю, як ні в чому не бувало. А батька не можу. Хоча розумію, що багато в чому сама винна, треба було тільки на себе сподіватися. От не можу ніяк заспокоїтися і відпустити це все. Можливо я тут все заплутано розповіла, але суть в тому, що я вважаю, що мій батько винен в моєму невдалому заміжжі. Мені потрібно позбутися від почуття образи.

Передрук без посилання на ibilingua.com – заборонений!

Фото ілюстративне, з вільних джерел

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook

G Natalya:
Related Post