X

Великі карі очі Златки були наповнені слізьми, коли вона запитала мене: “Чому тато покинув нас, мамо?” Вона подивилася на мене, сподіваючись, що моя відповідь буде іншою. Не переповненою незрозумілими фразами

Чому тато покинув нас, мамо?

Великі карі очі Златки були наповнені слізьми, коли вона запитала мене: “Чому тато покинув нас, мамо?” Вона подивилася на мене, сподіваючись, що моя відповідь буде іншою. Не переповненою незрозумілими фразами.

Що ви скажете дитині, яка має половину генів людини, яка розбила вам серце, людини, яка змушує вас щодня боротися з питанням, чи зможете ви коли-небудь пробачити?

“Я тебе так люблю. І мені дуже шкода, що твій батько прийняв рішення, яке завдало нам болю, коли він пішов, але це не твоя вина. Це не твоя помилка. І твій батько не злий, він просто зробив неприємну річ, яка завдала болю багатьом людям, у тому числі і тобі. Я тебе люблю. Я люблю тебе більше, ніж будь-який батько, і я завжди любитиму тебе найбільше”.

Я сказала Златочці це, хоча відчувала біль, від якого моє серце тріпотіло щосили.

Якби я дозволила цьому здолати себе, я б сказав їй ось що:

“Твій батько пішов, тому що він егоїст. Він ніколи не повинен був мати дітей. Кожен день я бажаю, щоб він міг бачити шкоду, яку він завдав тобі, біль, який він завдав нашій родині. Він поганий приклад людського існування, і я сподіваюся, що ми більше ніколи його не побачимо, тому що насправді нам краще без нього”.

Але ти не можеш сказати їй цього.

Як би вам не хотілося викрикнути те, що вас мучить, сувору правду, ви повинні переконати її, що її батько не погана людина. З нею теж нічого поганого.

Ви підтверджуєте її біль. Ви даєте їй зрозуміти, що це нормально бути спустошеною, сумною, і що ви завжди будете поруч з нею, якщо вона захоче поговорити.

Ви чесно говорите їй, що у вас немає відповіді на все. Що ви хочете все виправити, але не можете.

Ви регулярно переконуєте її, яка вона красива і що її батько пішов не через те, що вона зробила. Вона не винна. Це не її вина.

І що б не сталося, вона є і завжди буде улюбленою донечкою.

Це єдина правда і єдина впевненість, яка у вас є. Ви любите її безмежно і не покинете її до кінця життя.

Ви будете любити її навіть більше, ніж зможете за того, хто залишив її. Тому що кожна мить з нею – це благословення для вас.

Так, батько пішов, скажіть ви їй, але він залишив найкраще в собі, заради всього щастя на світі, тут.

Фото ілюстративне спеціально для ibilingua

G Natalya:
Related Post