X

Відчуває моя материнська душа, що скоро все-таки син Гліб не витримає, і вони з Оксаною розлучаться. І невістка наче нормальна, але ось її матуся – це щось з чимось. Через поведінку свахи молодята живуть з нею, хоча у сина є своя нормальна квартира. Через неї і перестане існувати їхній шлюб, як я припускаю. Жити разом вони почали лише після весілля, на цьому дуже наполягала мати невістки Лариса Василівна. Я не розуміла, особливо якщо є, де жити. Після весілля молодята оселилися у квартирі Гліба, але тривало це недовго. – Що це я за чоловік такий, раз їй щодня подарунки не дарую з квітами та лагідних слів не говорю що 10 звилин

Ох, відчуває моя материнська душа, що скоро все-таки син Гліб не витримає, і вони з Оксаною розлучаться. І невістка наче нормальна, але ось її матуся – це щось з чимось. Через поведінку свахи молодята живуть з нею, хоча у сина є своя нормальна квартира. Через неї і перестане існувати їхній шлюб, як я припускаю.

Оксана з Глібом розписалися два роки тому, до цього зустрічалися майже три роки. Та жити разом вони почали лише після весілля, на цьому дуже наполягала мати невістки Лариса Василівна. Я ж такого консерватизму не розуміла.

– Не діло це – до весілля разом жити. – говорила Лариса. – Нічого зараз не інші часи, просто молодь пішла дуже самостійна, а моя дочка не така, – говорила вона.

Сперечатися з нею тоді ні молоді, ні я не стали не стали, хоча по-моєму це нісенітниця якась. Особливо якщо є, де жити. Так можна в побуті почуття перевірити, бо стільки пар розпадається в перші роки саме через побут. Але син мене не питав, я з порадами не втручалася. Там за всіх порадницею виступала сваха.

Після весілля молодята оселилися у квартирі Гліба, але тривало це недовго. Лариса “заслабла”. Я думаю, що це була неправда безбожна, щоб перетягнути увагу на себе. Але Оксана до неї моталася постійно, іноді по кілька днів у неї ночувала.

Ось і що це за сім’я, коли чоловік живе в одному домі, а дружина в іншому? В результаті сина Оксана переконала, що мамі її без допомоги зараз ну просто ніяк. Як Гліб не хотів до тещі переїжджати, а все одно заради дружини погодився.

Я тоді йому одразу сказала, що добром це не скінчиться. Та й взагалі, як це так – маючи свою квартиру, йти до тещі жити. А у Лариси Василівни ще й характер не мед. Я озвучила свою думку про це все, та Гліб мене тоді не послухав, сказав, що якось розберуться.

– Та ми ж не назавжди, так, на якийсь час, – невідомо кого переконував Гліб, мене чи себе.

Тижнів зо два все було у них добре. Син дзвонив, голос був веселий, бадьорий, казав, що все гаразд. А потім тещенька почала показувати себе. Того в її оселі не роби, це в її домі не роби. Оксана до маминих правил звична, а ось Глібу не просто довелося. Він терпів місяць, а потім назад до себе переїхав.

– Не можу там більше. Все я роблю не так – голосно ходжу, не так їм, не так глянув на маму дружини. Ще й Оксанку накручує, що це я за чоловік такий, раз їй щодня подарунки не дарую з квітами та лагідних слів не говорю що 10 звилин.

Ну, власне, чогось схожого я й чекала. Із сином я поговорила, що на гарячу нічого не треба вирішувати. Пішов і пішов, це ще не розлучення. А Оксана, якщо свій розум має, сама до нього прийде.

І справді, Оксана ерез три дні прийшла до чоловіка. З миамою у неї наче якесь непорозуміння виникло. Я пораділа, що дівчина схаменулася і вирішила не руйнувати сім’ю через мамині капризи.

Але рано ми заспокоїлися. З матір’ю Оксана помирилася швидко, почали знову спілкуватися. Нові забаганки свахи почалися за місяць-другий. Знову Оксана до неї мчалася з ночівлями. А потім узагалі запропонувала Глібу переїхати до її мами, але не просто так, а з благою метою.

– Сказала, що якщо ми переїдемо, то так і мама буде під наглядом, і ми зможемо віддати квартиру в оренду квартирантам, а з цих грошей назбирати на машину, – ділився зі мною син.

Я одразу йому сказала, що витівка так собі. То скільки треба здавати квартиру, щоб накопичити на машину? А він минулого разу всього місяць протримався, та й то, мені здається, здебільшого через свою впертість. Але там Оксана начебто пообіцяла, що мама поводитиметься чемніше.

Мабуть, не дотрималася своєї обіцянки Лариса Василівна. Вже півроку Гліб періодично ночує у мене. Квартиру вони віддали в оренду. І щоразу син затримується у мене на більший термін. Останнім часом став говорити про розлучення.

Оксана спочатку приїжджала, вони мирилися і поверталися до свахи. Зараз вона вже більше по телефону з ним взаємини з’ясовує. Я іноді чую уривки їхніх розмов, і розумію, що без порпд Лариси там не обійшлося, “навчила” вона дочку.

Гліб уже три тижні живе у мене, збирається з наступного місяця виселяти мешканців та переїжджати назад до себе. Оксані відповідає, що вона може робити, що хоче. Він її з собою покликав, а вона все вагається. там же матуся безпорадна.

Шкода буде, звичайно, якщо все ось так і закінчиться. Якби не Лариса зі своїми викрутасами, то, може, у них уже й дитинка була б, а так тільки душу один одному мотають. От думаю, чи варто поговорити з невісткою чи краще не втручатися? Чи до свахи на чай поїхати? Дасть це щось чи марно?

Передрук без посилання на Ibilingua.com заборонено.

Фото ілюстративне, Ibilingua.com

M Alena:
Related Post