X

Відразу все рухнуло, коли він приїхав і назвав мене чужим жіночим ім’ям! Серце спочатку завмерло, а потім закалатало зі страшною силою. Я відразу все зрозуміла: він завів собі «закордонну дружину». А потім я сама зрадила. Так і живемо.

Мені 28 років, живемо з чоловіком, Дімою, 4 роки, дітей немає. В нашому селі роботи не знайти, особливо для чоловіків. Тому останнім часом багато мужиків їдуть за кордон і там працюють вахтовим методом по півроку. Я побоювалася відпускати чоловіка так далеко і надовго. Ходили чутки, що там навіть найбільш сумирні ведуть далеко не аскетичне життя, заводять собі друге дружин.

Але одного разу Діма все-таки вирішив спробувати щастя. Я відмовляла, як могла, немов відчуваючи біду.

“Катя”, – з палаючими очима переконував він, – “гроші там можна заробити хороші, хоч трохи виберемося з боргів і погасимо кредити”.

І я здалася. Настав день від’їзду, речі були зібрані, я проводила чоловіка в далеку дорогу. Як я буду жити одна? Раніше ми ніколи не розлучалися на такий довгий термін.

Почалося смс-листування, по телефону розмовляли кожен день, посилали один одному фотографії. Так тривало місяців два.

Відразу все рухнуло, коли він приїхав і назвав мене чужим жіночим ім’ям! Серце спочатку завмерло, а потім закалатало зі страшною силою. Я відразу все зрозуміла: він завів собі «закордонну дружину».

Намагаючись по можливості приховати хвилювання, продовжила розмову. Дімка явно не помітив свою помилку. Чоловік сміявся з мене… За що боролася, на те і напоролася. (За матеріалами)

Думка про те, що він там спокійнісінько живе, не обмежуючи себе в плотських втіхах, не давала мені спокою.

Чим я гірша? До того ж сусід давно на мене поглядає, компліментами обсипає. Привід тут же знайшовся: вже тиждень, як протікав кран. Я попросила сусіда усунути поломку. Він, недовго роздумуючи, погодився.

Впорався швидко. Я запропонувала чай, потім випили трохи винця. Розмови затяглися до півночі. Вранці прокинулися в одному ліжку. Чомусь докорів сумління я не відчула. У ліжку з сусідом… До приїзду чоловіка з вахти ми з сусідом зустрічалися майже щодня. Перерва на півроку, і все закручується з новою силою.

Я вважала, що Діма ні про що не здогадується, поки не знайшла в його телефоні повідомлення від моєї найкращої подруги Тані про мене і нашого сусіда. Отже, таємниця розкрита. Діма все знає, причому давно, але мовчить. Мабуть, влаштовує такий стан речей. Як довго це триватиме, не знає ніхто…

M Alena:
Related Post