X

Віола мала все: розум, красу, зовнішність наче з картини. От тільки особистого щастя Господь не посилав. Особливо після того досвіду Віола довго не могла отямитися. Але її душу відігрів Роман. Вона летіла з Чехії додому – три місяці не бачилася з коханим! І навіщо вона заглянула під ліжко? В очах Віоли потемніло

Віола мала все: розум, красу, зовнішність наче з картини. От тільки особистого щастя Господь не посилав.

Особливо після того досвіду Віола довго не могла отямитися. З першим чоловіком жінка розлучилася саме через його зради. Приїхала від батьків, а у спальні чоловік Юрко та якась дівчина.

Відновлювалася Віола більше п’яти років. Зрада та розлучення впливали на молоду дівчину настільки згубно, що родина та близькі вже почали серйозно переживати за неї.

Але її душу відігрів Роман, якого Віола зустріла на святкуванні дня народження подруги.

Рома буквально зачарував Віолу. Такий усміхнений, милий і балакучий, що від її похмурості незабаром не залишилося й сліду. Хлопець раз у раз жартував, розповідав кумедні історії, і Віола відчувала, що їй по справжньому добре. Після Юрія Роман став для Віоли чистим  діамантом серед бруду.

Згодом жінка дізналася, що у юному віці Рома втратив батька. Через це його мати поводилася досить дивно. Ромі доводилося працювати, щоб сплатити їй лікування. Здавалося б, емоційний стан мами відновився. Але біда знову прийшла до їхньої родини. У самого Роми виявили серйозну недугу Хлопець упорався і з цим випробуванням.

Стосунки пари розвивалися стрімко. Рома зробив Віолі пропозицію на Новий рік і щаслива парочка готувалася до весілля. Мама нареченого справді здалася нареченій якоюсь дивною. Жінка постійно розглядала квартиру Віоли, але наречена вирішила ніяк на це не реагувати.

Але планам завадив лютий. Рідні наполягли, щоб Віола з мамою і молодшою сестрою тимчасово виїхали, Роман не заперечував, навпаки підтримав: сказав, що йому теж буде спокійніше так.

Але Віолі далеко від Романа було дуже важко, вона рахували дні до зустрічі. Як він там сам у їхній квартирі?

Роман постійно дзвонив коханій. Але якщо непоправне таки станеться? Віола просто не витримає зраду ще й Роми.

Ця вимушена відпустка була більше схожа для Віоли на якусь муку. І хоча розум дівчини розумів, що немає причин розмірковувати про зраду Роми, але старий біль не відпускав її.

Минуло три місчяці. Вона летіла з Чехії додому – стільки не бачилася з коханим!

Наречений зустрів Віолу, її молодшу сестру та майбутню тещу на з автобусу. Здавалося б, Віола мала заспокоїтися. Однак цього не сталося.

Вдома дівчина розбирала свою валізу і побачила під ліжком незнайому сережку. В очах Віоли потемніло, голова почала паморочитися.

«У мене ніколи не було таких гарних сережок. Це не мої», – шепотіла вона. Вона миттю піднялася на ноги і голосно покликала Рому. Той прибіг наче на пожежу.

“Ой, а де ти знайшла?” – усміхнувся чоловік.

Віола готова була розплакатися просто зараз.

«Я тобі купив, Віолко, вона випала мабуть».

Рома спокійно підійшов до своєї тумбочки і взяв невелику подарункову упаковку. Вона була розкрита і пуста. Віола не розуміла, що відбувається. Але в її душі оселився спокій. Рома не обманював її.

Роман зам’явся, ніби пригадав якийсь важливий факт. Віола ніяк не могла зрозуміти, хто ж міг розірвати коробку в їхньому будинку.

Наречений ніяково пояснив:

«Віоло, моя мама… Вона… Загалом, це вона. Вона не може піти з чужої хати з порожніми руками. Якщо ти розумієш. Вона справді не здорова. Зрозумій, будь ласка».

Віола ошелешено дивилася на коханого. У її голові проносилися думки, в яких вона посилала всі дорогі прикраси до дідька.

Найдорожче, що є у її житті, це Рома. І нехай у його мами така делікатна проблема. Віола нізащо не дозволить такій світлій і добрій людині страждати.

“Нічого, зараз модно носити одну сережку”, – Віола з усмішкою обійняла нареченого.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, Ibilingua.com.

M Alena:
Related Post