X

Вони кілька років вмовляли мене народити їм дитину. У мене – двоє дітей, іпотека і чоловік, який перебіг до молодшої жінки. Відмовитися від суми, яка якраз погашала борг по іпотеці, я не змогла. Зачали дитину ми без втручання лікарів. Я брехала собі і сестрі, що це в ім’я допомоги бездітній парі, але в глибині душі я знала: це заради грошей. – Я до цих дітей не маю ніякого відношення, всі претензії до мого чоловіка, – заявила мені сестра

У моєї старшої сестри з чоловіком не було дітей, проблема в сестрі. Вони кілька років вмовляли мене народити їм дитину. У мене – двоє дітей, іпотека і чоловік, який перебіг до молодшої жінки. Відмовитися від суми, яка якраз погашала борг по іпотеці, я не змогла.

Зачали дитину ми без втручання лікарів. Я брехала собі і сестрі, що це в ім’я допомоги бездітній парі, але в глибині душі я знала: це заради грошей.

УЗД показало трійню. У Степана, чоловіка сестри, по батьківській лінії часто народжуються двійнята і трійнята. Сестра була щаслива, Степан пообіцяв збільшити гонорар. Я почала замислюватися про те, що накинутих коштів вистачить ще й на невелику квартирку, яку можна буде здавати – непогане грошова підмога для матері-одиночки.

І все б нічого, якби сестра теж не оголосила, що вона при надії. Вони кілька років ходили по лікарях, намагалися і ЕКО робити, але у них не виходило. А тут – само собою. Діти, яких я носила, стали моєю проблемою:

– Я до них не маю ніякого відношення, всі претензії до мого чоловіка, – заявила мені сестра.

Всі терміни, щоб не народжувати, вийшли. Степан хотів мені, як і раніше, допомагати, але йому не дозволила дружина, поставивши перед вибором: або її дитина, або мої. Степан послухався дружину.

Я залишилася матір’ю-одиначкою з 5 дітьми. В іпотечній квартирі і з мізерними декретними. Не бачачи іншого виходу, я подала на Степана на аліменти, половину своєї зарплати він тепер віддавав мені.

Через це я ще більше посварилася з сестрою:

– Та як ти смієш оббирати мою ще не народжену дитину? Тебе ніхто не змушував робити це з моїм чоловіком, твої діти – твої проблеми! Негайно поверни нам гроші!

Сестру я виставила, вона кричала на весь під’їзд про те, що я – занепала жінка.

Мама, яка не знала про нашу домовленість про народження дітей для сестри, повністю її підтримала, зажадавши щоб я залишила чоловіка сестри в спокої:

– Як можеш ти, безсоромна, лізти в щасливу сім’ю своєї сестри? Сама народжуєш, як кішка, незрозуміло від кого, ще й до сестри лізеш! Залиш сестру в спокої!

Я перервала з ними всі контакти. Аліменти я отримувала досить непогані, близько  15 тисяч щомісяця, у Степана дуже пристойна зарплата.

Вони почали розпускати про мене чутки, робити капості, говорити неприємності моїм старшим дітям, чатуючи їх після школи.

Однією з дітьми було дуже важко – я дуже схудла.

Одного прекрасного до мене прийшов напідпитку чоловік сестри. Степан сказав, що дитина сестри не від нього, що він знайшов її листування з іншим чоловіком і зробив тест на батьківство. Він запропонував мені жити з ним, сказав, що хоче ростити своїх дітей.

Подумавши, я погодилася – симпатичний, добре заробляє. Та й мужик явно не буде зайвим в господарстві. Ми одружилися, коли нашим малявкам було по півтора року.

Варто було мені стати дружиною Степана – моє життя змінилося. Ми з дітьми стали як сир у маслі кататися.

Чоловік погасив мою іпотеку і купив велику квартиру.

Але сім’ї я позбулася: мама і сестра від мене відвернулися навіки за те, що я ніби забрала Степана з сім’ї.

Я не шкодую – мама з сестрою перші від мене відмовилися і кинули в скрутному становищі, а мені треба думати про дітей. Пропозиція Степана була даром небес – де ще я собі чоловіка могла знайти? Кому я потрібна, з п’ятьма дітьми?

А так діти ростуть з мамою і рідним татом, на радість нам зі Степаном. І всі ми щасливі. Щастя з присмаком гіркості, але не відчуваю себе в чомусь винною. І роблю все, щоб Степану було з нами добре, щоб він завжди був впевнений, що зробив правильний вибір.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел, pexels

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post