X

Я мама двох синочків. Артемчик цього року до першого класу готується, а Марку, ще й рочку не виповнилося. В нас чудова сім’я, чоловік любить і поважає, квартира своя і вже виплачена. Навіть зі свекрухою гарні відносини, хоча ні, не так – були гарні відносини. Недавно вона навідалась в гості, о 9 ранку, а ми ще в ліжку валяємось. З того дня й почалось

Я мама двох синочків. Артемчик цього року до першого класу готується, а Марку, ще й рочку не виповнилося. В нас чудова сім’я, чоловік любить і поважає, квартира своя і вже виплачена. Навіть зі свекрухою гарні відносини, хоча ні, не так – були гарні відносини. Недавно вона навідалась в гості, о 9 ранку, а ми ще в ліжку валяємось. З того дня й почалось.

Віка – мама двох прекрасних хлопчаків. Старшому майже 7 років, вона його активно готує до школи. Молодшому тільки 7 місяців.

Вона вважала, своє життя цілком благополучним, себе гарною матір’ю. Навіть зі свекрухою були хороші відносини до недавнього часу.

Поки Тамара Василівна не дізналася, що вони прокидаються в пів на десяту ранку, і іноді в десять.

– Як так ? У дітей повинен бути режим. Ти, виявляється, погана мати, і не справляєшся з дітьми.

Старший син ходить на дзюдо і підготовку до школи, заняття всі у вечірній час, вони закінчуються в 20.00-20.30, а ще треба додому дістатися.

Вечеря, ванна, почитати перед сном. У молодшого зуби ріжуться, він вечорами постійно примхливий, його не вкласти рано, зате потім спить спокійно.

Їхню родину такий варіант цілком влаштовує. І вона, і чоловік сови, вони завжди пізно лягали, діти в них. Чоловікові на роботу тільки до 10 ранку.

Але свекруху таке становище не влаштовує, вона твердить, що старшому онукові на наступний рік в школу, потрібно привчатися вставати в 7 ранку.

Віка їй пояснює, зараз у сина вечірні заняття, вони пізно закінчується. На наступний рік школа з ранку, дзюдо буде о 3 годині дня починатися, тоді і звикне до ранніх підйомів.

Зараз в цьому сенсу немає.

Але Тамара Василівна угамовуватися не збирається.

Спочатку стала телефонувати невістці в 8 ранку, а недавно заявилася в гості на початку 9 ранку. Прийшла і стала онуків будити, голосно, з серії, “Вставайте! Бігом зуби чистити і на кухню снідати!”

Звичайно, нічого доброго не вийшло. Молодший став плакати, старший вставати не хотів, став лаятися, що хоче спати. В результаті бабуся заявила, що прийде батько і їх провчить.

Стала телефонувати синові, казати, що його дружина навчила онука сперечатися з бабусею.

Віка хотіла їй пояснити, що діти не виспалися, ось і розкапризувалися, вони звикли прокидатися по-іншому. І якщо їй треба їх розбудити раніше, вона тихенько їх будить, гладить по спинці, а не командним голосом змушує дітей підніматися і бігти в ванну, і накази роздавати з самого ранечку.

У підсумку день у всіх був зіпсований, а свекруха сказала, що через тиждень прийде перевіряти, привчила чи мати дітей до дисципліни.

Чоловік нічого такого не побачив в поведінці матері, і сказав, що навряд чи вона прийде вдруге.

Але Віка впевнена, що свекруха від неї тепер не відстане.

Як домовитися по-доброму зі свекрухою?

Фото ілюстративне – img.freepik

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook

G Natalya:
Related Post