X

– Я взагалі не розумію, навіщо їй чоловік! – зітхає Ірина Аркадіївна. – Вона сама прекрасно справляється і з дітьми, і з побутом, і з усіма проблемами. До чого їй ці штани на дивані? При цьому Марину, як не дивно, все влаштовує, і вона постійно захищає чоловіка від нападок матері!

Depressed young female closed eyes touch head with hand sitting on couch suffer from head ache migraine or personal problems broken heart break up divorce unsuccessful bad marriage, addiction concept

– Внуки хворіють, обоє, підхопили якийсь вірус, – розповідає пенсіонерка Ірина Аркадіївна. – Вчора температура була така, що збити не могли, швидку викликали. Сьогодні з ранку знову, у обох… Дочка два дні вже не спить, не їсть там з ними. І мені до них ніяк зараз, лягаю в лікарню наступному тижні. Хворіти ні в якому разі не можна!

– Зрозуміло… Допомогти, значить, не виходить?

– Ага… Я сьогодні дочки дзвоню, кажу – ну нехай твій чоловік до мене заїде після роботи, я тефтелей напар, пирогів напечу і вам передам, щоб тобі не готувати хоча б. А вона мені, уявляєш – а Юра, каже, сьогодні вечір не прийде не додому. Після роботи він їде на дачу до своєї мами! Ось як так? У мене просто в голові не вкладається! ..

У дочки Ірини Аркадіївни, Марини і її чоловіка двоє дітей – доньки півтора і трьох років. Вони звичайнісінька сім’я, не гірше і не краще за багатьох. Проте, зять Ірині Аркадіївна категорично не подобається. Заробляє трохи, жити прийшов в квартиру Марини, з дітьми допомагає тільки тоді, коли дружина бере дитину і садить йому на коліна, господарським завзяттям теж не відрізняється.

Йому треба постійно ставити завдання, нагадувати і контролювати виконання. І навіть в такому випадку йому вдається забути, втекти, відкласти на завтра.

Словом, хлопець з лінню.

– Птах гордий, поки як слід не пнешь – не полетить! – резюмує Ірина Аркадіївна. – Трохи вільна хвилина – носом в телефон відразу. Дитина кричить, вода ллється, на плиті котлети підгорають, Маринка не знає, за що хапатися, а його все це начебто не стосується. Йому сказати треба – допоможи, зроби те-то і те-то! Сам він не бачить. Чудеса!

На роботі Юрій теж не перепрацьовувати – працює в офісі на п’ятиденці, від дзвінка до дзвінка, без напрягу і переробок. Зарплату отримує досить середню, але міняти нічого не планує. Грошей не вистачає, і Марині доводиться винаходити підробітку – писати тексти, переводити, займаючись цим ночами і коли діти сплять.

– Я взагалі не розумію, навіщо їй чоловік! – зітхає Ірина Аркадіївна. – Вона сама прекрасно справляється і з дітьми, і з побутом, і з усіма проблемами. До чого їй ці штани на дивані?

При цьому Марину, як не дивно, все влаштовує, і вона постійно захищає чоловіка від нападок матері.

– Як це «після роботи не додому»? – уїдливо поцікавилася по телефону Ірина Аркадіївна. – А твій чоловік взагалі в курсі, що у нього діти хворіють? Яка може бути зараз дача? Він в своєму розумі?

– Мамо, та з дітьми я впораюся сама! – відмахнулася дочка. – Не в перший раз адже хворіють. Лікар був вчора і позавчора, ліки все куплені, все під контролем. Жарознижувальну є, буду обтирати, ну в крайньому випадку можна знову викликати швидку…

– Прекрасний батько! – злиться Ірина Аркадіївна. – В такий момент їхати на якусь дачу. І ти це терпиш?

Треба сказати, мати Юрія – фанат присадибної ділянки. З квітня по жовтень вона живе за містом: політ, підгортає, поливає, збирає і переробляє урожай. Звичайно, самотній жінці під сімдесят справлятися одній на дачі буває важко, і свекруха раз у раз викликає сина. І той негайно летить на допомогу в свій вихідний, кинувши сім’ю.

Марина на дачу до свекрухи не їздить – для дітей там немає умов, та й відносини, прямо сказати, у них не найтепліші.

– Дочка себе, як на смітнику знайшла, – журиться Ірина Аркадіївна. – Прямо прикро за неї. Розумниця, красуня, зі своєю квартирою. Але ось вчепилася в цього Юру, вічно його виправдовує. Все терпить – і свекруха, і не участь в сімейних справах, і лінь, і інфантильність… Ось як вправити їй мізки?

– Ти з глузду з’їхала? – каже Ірині Аркадіївна сестра. – Чого ти добиваєшся? Ти хочеш, щоб вона розлучилася і жила одна? Легше їй тоді буде, чи що? Так їй тепер триматися треба через це свого чоловіка зубами. Аби не пив і не бив. Інакше і і такого не буде! Так діти хоч з рідним батьком. А з двома дітьми принца вона собі навряд чи знайде!

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

Oksana H:
Related Post