X

Як теща актора Тараса Цимбалюка за тиждень заговорила українською. Жінка дивом змогла виїхати з Маріуполя. – Моїй мамі – 54 роки, моїй бабусі – 77 років. Все життя вони прожили в Маріуполі. Все життя моя сім’я говорить російською. Не тисніть. Не вимагайте. Не гнобіть

Як теща актора Тараса Цимбалюка за тиждень заговорила українською.

Дружина популярного в Україні актора Тараса Цимбалюка похвалилася, як за тиждень її мама з Маріуполя заговорила українською.

Два тижні тому мама та бабуся Тіни, з якою одружений Тарас Цимбалюк, виїхали з Маріуполя. Жінки все життя спілкувалися російською, але на Черкащині, у сватів, поступово переходять на українську.

Тарасу Цимбалюку зі “Спіймати Кайдаша” не раз закидали, що його дружина розмовляє російською. Зараз же українською в побуті заговорила не лише Тіна, а й її сім’я з Маріуполя.

Дружина актора зізналася, що в Корсунь-Шевченківську, де живуть батьки Тараса, вона розмовляє українською, хоч і виросла в російськомовній сім’ї. Її бабусі та мамі вистачило тижня, щоб “озброїтися” українськими словами, виразами і жартами.

Моїй мамі – 54 роки, моїй бабусі – 77 років. Все життя вони прожили в Маріуполі. Все життя моя сім’я говорить російською. Через тиждень після приїзду мої рідні почали заміняти російські слова на українські та навіть жартувати українською, – розповіла дружина Цимбалюка.

На прикладі своєї сім’ї Тіна хотіла показати, що жителів східних областей не треба примушувати переходити на українську. На її думку, вони самі це зроблять, якщо матимуть час на адаптацію і не відчуватимуть тиску.

– Висновок: якщо російськомовну людину помістити в доброзичливе україномовне середовище, вона за власним бажанням буде поступово переходити на українську. Не тисніть. Не вимагайте. Не гнобіть. Дайте час”, закликала Тіна.

Слава Україні!

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джелел.

M Alena:
Related Post