X

Як тільки Анна Степанівна почула, що її сусідка з Трускавця приїхала, і “друге дихання” там отримала, стала сину телефонувати. – Приїжджай негайно. Робота буде завжди, а ось мама не вічна. Якщо не відправите мене на цей курорт, можете священика на дім викликати. Я тобі життя подарувала, тепер ти повинен виконувати всі мої побажання. Хтозна, скільки мені ще залишилося! – Переляканий Сашко мчав додому щодуху

Як тільки Анна Степанівна почула, що її сусідка з Трускавця приїхала, і “друге дихання” там отримала, стала сину телефонувати. – Приїжджай негайно. Робота буде завжди, а ось мама не вічна. Якщо не відправите мене на цей курорт, можете священика на дім викликати. Я тобі життя подарувала, тепер ти повинен виконувати всі мої побажання. Хтозна, скільки мені ще залишилося! – Переляканий Сашко мчав додому щодуху.

Надія слухала обурення своєї свекрухи і намагалася від них абстрагуватися. Вона збирала їй обід в вимиті контейнери, нарізала хліб найгострішим ножем і ретельно все упаковувала, щоб знову не слухати зауваження.

Анна Степанівна була впевнена, що діти тепер їй винні до кінця її днів. Хоча не тільки діти – вона до всіх так ставилася. На старості років вона залізла на шию невістці з сином і раділа своєму вигідному положенню.

Вона завжди щось вимагала. Якщо хтось посмів проігнорувати її прохання, починалися маніпуляції. То у неї голова болить, то вона зараз зляже, і потрібно буде за нею доглядати ще ретельніше. Мало того, молодій сім’ї ще й забезпечувати родичку доводилося, а запити у неї були ще ті.

Ось на днях Анна Степанівна вирішила, що їй потрібно на курорт. Сусідка повернулася з Карпат, начебто з Трускавця, а вона чомусь повинна вдома сидіти? З цього приводу вона навіть викликала сина з роботи. Мати налякала його, що занадто погано себе почуває. Навіть дійшло до того, що якщо вона не поїде на оздоровлення, то вже сьогодні вони можуть священика викликати, бо їй дуже зле… і готуватися до найгіршого…

Саша знав, як його мама любить перебільшити ситуацію, але в цей раз злякався і примчав. Як же він здивувався, побачивши маму в бадьорому дусі і хорошому настрої. Коли вона помітила сина, відразу сіла в крісло, взялася за голову і почала спостерігати за реакцією Олександра.

Він просто мовчав, адже зрозумів, що це черговий спектакль. Анна Степанівна почала розповідати синові про ті курорти, мовляв, як там добре лікують і людей на ноги ставлять. Сашко спробував пояснити матері, що у нього зараз грошей немає. Але мама і чути не хотіла про іпотеку, онука-першокласника, ремонті та інші турботах сина.

Закінчилася розмова приїздом швидкої. Невістку відразу викликали для того, щоб доглядати за свекрухою і виконувати її “останні” в тому житті бажання. Втомлена Надія слухала її і не розуміла, чому саме вона вплуталася в цю сім’ю.

Саша почувався винним і пообіцяв купити мамі путівку.

Його дружина лише закотила очі після цих слів. Так тривало вже десять років. Вони жили не для себе, а для свекрухи. Самі жодного разу на морі не були, зате свекруха купалася в розкоші і достатку.

Два роки тому вони ледве нашкребли на іпотеку. Меблі досі купити не можуть, зате свекрусі нову кухню замовили. Син цього року в перший клас йде, а грошей на збори немає – Саша все на путівку в санаторій витратив.

Живуть по вуха в боргах і кредитах. Зарплати у них середні, могли б добре жити, якби свекруха на хвості не сиділа. Мамі завжди щось треба, і її бажання не обговорюються.

Надя прокинулася від вересків свекрухи. Мама Олександра вигукувала на весь коридор, що у неї за графіком в цій годині має бути сніданок, а невістки все немає.

Як їй бути? Як приборкати Анну Степанівну?

Фото ілюстративне – спеціально для ibilingua

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

G Natalya:
Related Post