X

Яка насолода зараз вийти в город! У моєї бабусі чудово родила цибуля, а все тому, що пере дпосадкою вона обробляла сіянку ось цими доступними розчинами. Як результат – цибулька ще й прекрасно збережеться.

Існує три основні методи обробки цибулі перед посадкою, якими користувалася моя бабуся.

Термальний спосіб.

Щоб пробудити сіянку, до посадки її потрібнодуже повільно прогріти. Помістіть насіння спочатку при температурі +24 — +28 градусів, дрібні цибулинки на 2 тижні, а більші на 3 тижні. Якщо підняти температуру до +35°, то термін зменшується до 1,5 тижні. Потім прогрівайте при +40°С — 12 годин. Якщо Ви хочете посадити цибулю під зиму, то потрібно помістити насінини в воду температурою +45°С на 15 хвилин, а тоді в холодну теж на 15 хвилин і висаджуйте в ґрунт.

Розчин солі.

Застосування солі – бюджетний варіант, який дає прекрасний результат, а також попереджає захворювання грибком та нематодою. Приготувати сольовий розчин дуже просто, достатньо змішати 1 столову ложку солі та літр води. Занурте сіянку в цей розчин на 20 хвилин. Якщо сіль замінити на соду, ефект буде схожий.

Розчин марганцівки або мідного купоросу.

Марганцівка або мідний купорос мають дезінфікуючу властивість. Щоб попередити захворювання цибулі грибковою інфекцією, обробіть її одним з цих розчинів. Розчин мідного купоросу: розчиніть 1,5 столові ложки препарату в 10 л. теплої води. Помістіть в нього насіння на 20 хвилин. Розчин перманганату калію: розчиніть 10 грамів препарату в 1 л. також теплої води. Занурення відбувається протягом 30 хвилин.

Гарного вам врожаю!

Фото – ілюстративне, shuvar.com

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post