X

Якщо картопля -то лише Рокот-крумплі! Я коли була в гостях на Закарпатті навчилася готувати цю страву, і тепер картоплю по-іншому ніхто в родині їсти не хоче. Не дивно, бо це така смакота, дівчата! Записуйте скоріше рецептик – чоловіки вас на руках носитимуть!

fresh close food gastronomy cooking cuisine cream tasty baked meal dish french vegetable eating potato dinner culinary cheese au gratin close up dauphinois

Картоплю для цієї страви заздалегідь відварюють у мундирах, варять яйця. Змащують деко смальцем або олійкою, викладають шарами нарізану картоплю, яйця та ковбасу. Зверху, знову ж таки, викладають картоплю, заливають сметаною, посипають натертим сиром та кропом. Все в духовку: 40 хвилин – і готово.

Продукти (на 6 порцій)

Картопля – 800 г

Яйця курячі – 6 шт.

Цибуля ріпчаста – 2 шт.

Ковбаса копчена – 300 г

Сир «Російський» – 150 г

Сметана – 3-4 ст. ложки

Олія соняшникова – 70 мл

Зелень петрушки – за бажанням

Сіль за смаком

Перець чорний мелений – за смаком

Ретельно вимити картоплю і відварити в мундирі з чайною ложкою солі протягом 20 хвилин. Остудити і очистити. 4 яйця відправити в воду, додати чайну ложку солі і варити 7 хв.

Готові яйця відразу залити крижаною водою. Дати їм охолонути і очистити. Картоплю нарізати кружечками, товщиною 0,5-0,7 см. Форму змастити соняшниковою олією і викласти перший шар картоплі. Посолити і поперчити за смаком.

Нарізати яйця товщиною, як і картопля, викласти наступним шаром. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Обсмажити її з дрібкою солі на сильному вогні, постійно помішуючи, до красивого коричневого кольору. Викласти цибулю поверх яєць.

Далі – шар з ковбаси. Ковбасу слід порізати тонко, близько 0,3 см. Якщо у вас залишилися яйця, то поверх ковбаси можна викласти шматочки яєць. Завершальний шар викласти з картоплі. Обов’язково зверху посолити і поперчити за смаком.

Сир натерти на дрібній тертці і змішати з 2 сирими яйцями і сметаною.

Сирною масою акуратно залити картоплю.

Випікати до золотистого кольору при 200-220 градусах.

Можна подавати зі свіжим салатом. Смачного!

Фото – з відкритих джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post