X

Є таке село, заховане на Прикарпатті – Прокурава. Тут і ми зараз ховаємося з дітками. Гарно тут, люди привітні, гостинні. А як готують місцеві господині! У моїй родин квасолю раніше не їли, а тепер ми зрозуміли, як це смачно! Ця страва від нашої сусідки, пані Оксани, тепер у нас улюблена

Є таке село, заховане на Прикарпатті – Прокурава. Тут і ми зараз ховаємося з дітками. Гарно тут, люди привітні, гостинні. А як готують місцеві господині! У моїй родин квасолю раніше не їли, а тепер ми зрозуміли, як це смачно! Багато тут з квасольки всього вміють приготувати, а я рецепти записую.

Ось, наприклад, ця страва від нашої сусідки, пані Оксани, тепер у нас улюблена!

Квасоля, тушена в сметані

Складові:

2 скл. квасолі

1 скл. сметани

сіль, перець, лавровий листок

інші приправи за смаком

1 цибулина

Приготування

Сам рецепт приготування квасолі є простий, зусиль іде небагато, а от часу багатенько. але я його зараз маю вдосталь.

Квасолю ми зарані замочуємо у холодній воді, можна на ніч, а краще на добу. Тоді ставимо її на невеликий вогонь і варимо, доки стане м’яка, приблизно півтори-дві години. Коли буде майже доварена, посоліть.

Тепер беремо глибоку пательню, наливаємо туди трохи олії і легко обсмажуємо подрібнену цибулинку (або пів цибулинки, за смаком).

Одразу додаємо туди нашу відварену квасолю, можна разом із рідиною, в якій вона варилася (якщо її не надто багато). Додаємо прямо туди сметану і приправи: перець, сіль, ще щось на ваш смак.

Тушкуємо цю смакоту хвилин 15, якщо потрібно, доливаємо рідини. Після цього знімаємо з плити, подаємо у гарячому вигляді. Можна – як гарнір, а можна і як цілком окрему страву, адже вона є досить ситна.

Смачного і миру нам всім!

Слава Україні.

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел.

M Alena:
Related Post