X

Їхня дитяча дружба переросла в романтичні відносини, і після закінчення інституту Олександр з Ірою розписалася. Тягла на собі всю родину фінансово Ірина, а все решта було чудово. Щастю в житті подружжя настав кінець, коли з Іриною трапилася біда. Лікарі заявили, що вона ніколи не зможе ходити і народити дитину. І Сашко пішов до іншої. А через рік повернувся до Іри з синочком

Сашко і Ірина були знайомі з дитинства – їх мами-одиначки дружили і допомагали одна одній як могли.

Хлопчик і дівчинка майже не розлучалися – ходили в одну групу дитячого садка, в один шкільний клас.

Правда, в університеті професії вибрали різні. Олександр вивчився на програміста, а Іра – на ветеринара.

Відпочатку доля молодих людей була визначена наперед. Їхня дитяча дружба переросла в романтичні відносини, і після закінчення інституту Олександр з Ірою розписалася. Все у них було добре, тільки Сашко ніяк не міг знайти роботу.

Ірина тягнула сім’ю одна, але жодного разу не дорікнула чоловіка. Цілий рік вони жили тільки на її зарплату, чоловікові ж немов злий рок заважав – все співбесіди він з тріском провалив.

Щастю в житті подружжя настав кінець, коли з Іриною трапилася біда. Повертаючись з чергової робочої зміни, втомлена і неуважна дівчина не побачила на дорозі машину… Лікарі заявили, що вона ніколи не зможе ходити і народити дитину.

Сашко забрав кохану з лікарні, і потягнулися чорні дні.

Грошей не було – хлопець брався за будь-які підробітки, але платили за них мізерно мало. Ірина трималася, як могла, намагалася працювати віддалено, але потрібен був час, щоб набратися досвіду.

Однак не це було головною проблемою – дівчина відчувала себе тягарем, багато плакала, а чоловік втомився рватися на частини. До того ж усвідомлення того, що у них ніколи не буде дітей, чоловіка дуже засмучувало, сенсу існування такої сім’ї Сашко не бачив.

Через півроку терпіння Сашка увірвалося. Злидні, нескінченний побут, безпорадна дружина – все навалилося на чоловіка. Випадково він познайомився з Оксаною, молодою вродливою дівчиною, яка працює в перукарні недалеко від їхнього будинку. сашко зустрівся з нею раз, два, а потім «підсів» на ці побачення, вже не міг без Оксани.

Якось чоловік повернувся додому, побачив сумну Іру, напівпорожній холодильник і… просто дістав валізу і почав складати речі.

«Йду, набридло, прости» – тільки й почула нещасна дівчина. Вона все зрозуміла і не сказала ні слова. Коли двері за чоловіком зачинилися, Іринка розридалася.

Але життя має властивість тривати, а час дійсно лікує. До Ірини переїхала мама, вона вивозила дочку гуляти, а незабаром покинута дружина знайшла непогану роботу в Інтернеті, почала заробляти.

Тим часом Сашко зійшовся з Оксаною. Хлопець постійно говорив про дітей, і у них все дійсно вийшло швидко, дуже скоро Оксана повівдомила Сашкові, що вони скоро стануть молодими батьками.

Майбутня мати була дуже юна, своєму новому становищу особливо не раділа, але куди діватися, раз так вийшло.

Через кілька місяців Сашко став батьком. Щастю хлопця не було меж! Потяглися безсонні ночі, пелюшки, сорочечки.

Оксана виявилася не готова до такого, їй хотілося гуляти з подругами і веселитися, а малюк постійно плакав і вимагав уваги. Одного разу дівчина пішла на пару годин «в кафе з дівчатами», а повернулася через 3 дні.

Сашко не витримав – відчитав безвідповідальну дівчину по повній. У відповідь Оксана заявила, що сімейний побут її дістав, дитина їй не потрібна і, якщо Сашко такий хороший батько, то нехай забирає сина і йде на всі чотири сторони.

Гордий чоловік так і зробив – зібрав малюка, свої речі і пішов в нікуди, грюкнувши дверима.

Але куди йому було йти? Нічого не придумав самотній батько кращого, ніж повернутися до колишньої дружини. Сашко зрозумів, що в його житті немає людини, дорожчої і ріднішої за Іринку, і гірко картав себе за зраду.

Дівчина відкрила горе-чоловікові двері і обімліла. Вона абсолютно не очікувала побачити на порозі Сашка, та ще й з дитиною, з малесеньким хлопчиком.

«Пустиш?» – запитав чоловік.

Іра розгублено кивнула і пропустила їх на кухню. Розмова була важкою, обоє плакали, зізнавалися в любові, просили вибачення і знову плакали. Після цього Сашко і Іра вирішили більше не розлучатися.

Оксана відмовилася від малюка, а Олександр встановив батьківство через суд.

Сьогодні вони виховують хлопчика на законних підставах. Вони щасливі і збирають дівчині на операцію – з’явився шанс, що незабаром Ірина зможе ходити. Вони шасливі.

Передрук без гіперпосилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел, pixabay.com

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook і залишайте свої коментарі!

M Alena:
Related Post