X

З моїм сином теж не заладилося. Спочатку, правда, все було в них гаразд. З першого дня невістка взяла на себе всю хатню роботу, готувала смачну їжу, була добра й несварлива. Та ти ж його знаєш

Іра поралася біля плити. Та ось зі скрипом відчинилися двері й до кімнати увійшла кума Наталя. Присівши на лаву, поцікавилась:

– А що це ти сама господарюєш? Де ж твоя невісточка? Щось її давненько не видно.

Побачивши, що у Іри на очах забриніли сльози, співчутливо запитала: “Ти мало не плачеш, кумонько, що трапилося? “

– Пішла від нас Інна, – з сумом відповіла. – Така хороша жінка, а не щастить в житті. Вже двічі виходила заміж. Перший чоловік не зміг відірватися від своєї парубоцької компанії, з якою любив зазирнути в чарку. Зустрів там якусь дівчину. Зради Інна не пробачила.

З моїм сином теж не заладилося. Спочатку, правда, все було в них гаразд. З першого дня невістка взяла на себе всю хатню роботу, готувала смачну їжу, була добра й несварлива. Та ти ж його знаєш.

– Егеж,- не втрималася Наталка, – твій синок, мій похресничок, ще той фрукт. Відчув, що його мало не на руках носять, то він і на спину перебрався. Це ж зручно: брати і нічого взамін не віддавати. Ніяких обов’язків. Вона дарувала вам своє тепло, виявляла турботу, лікувала, як хворіли, а ви? І з спокійною совістю брали в неї гроші на горілку. Краплина до краплини і, нарешті, тепер мені зрозуміло, чому в Інни терпець увірвався, – з гнівом промовила кума. – У неї в Києві окрема квартира, дітей немає. Думаю, знайдеться путящий чоловік і візьме таку за дружину.

Вкрай розсварившись з кумою, Наталя гучно гримнула дверима і вийшла з хати.

Минали роки, але односельці, пам’ятаючи доброту і чуйність медсестри Інни та дізнавшись про подальше її життя, розповідали одне одному, раділи за неї.

Кажуть, що таки знайшла вона свою половинку – Ігоря. Трапилося це, коли він допоміг їй відремонтувати машину. Певний час молодій жінці здавалося, що більше нікого не зможе покохати, довіритися , бо колишні її обидва чоловіки були зрадливі, жорстокі, цинічні. Та згодом ближче познайомилася з Ігорем. Він теж медик, дуже близька їй по духу людина.

Спершу вона ще глушила в собі щирі почуття, та він був дуже обережним і терплячим, ніжним і лагідним. І тоді Інна зрозуміла, що їхня дружба переросла в справжнє кохання.

Пара одружилася. В них підростає донечка і всі разом вони дуже щасливі.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Oksana H:
Related Post