X

Здавалося б, усі мають думати насамперед лише про себе. Але ні! Нас врятували, вивезли з пекельної машини винищення – Волноваського котла! Посадили в машину до симпатичної жінки, яка привезла до села Розлив у дитячий садок – гарну затишну будівлю, збудовану з любов’ю до дітей. Нас нагодували гарячим по-домашньому смачним обідом. Подбали, щоб було комфортно. Дорога Марино, Ви наш Ангел Хранитель!

Ангели серед нас. Ніколи не замислювалася над цим виразом. Але тепер, коли почуття загострені; коли нерви, як суцільна натягнута струна; коли кожне слово, кожна звістка розриває душу; ти переосмислюєш своє ставлення до життя. Я ніколи не брала від чужих людей допомоги. Завжди розраховувала лише на себе, свою сім’ю та рідних. Була сильною. Пройшли такі випробування, що не всі чоловіки могли б винести це. Але ж я вистояла! Не зламалася! Не втратила віри у справедливість! І ось війна!

Здавалося б, усі мають думати насамперед лише про себе. Але ні! Нас врятували, вивезли з пекельної машини винищення – Волноваського котла! Посадили в машину до симпатичної жінки, яка привезла до села Розлив у дитячий садок – гарну затишну будівлю, збудовану з любов’ю до дітей. Тут уже були люди, гнані війною. Вона розмовляла спокійно, з теплом у голосі. Найголовніше, що незнайомка не випитувала нічого, не лізла в душу, бачачи наші сльози, а просто переводила тему розмови.

Нас нагодували гарячим по-домашньому смачним обідом. Подбали, щоб було комфортно. Вона назвала себе – Марина, просто, без пафосу, без переваги у цій ситуації. Ця мила жінка приїжджала кожен день, перевіряючи, чи все у нас добре, чи вистачає, виявляючи непідробну турботу про кожного мешканця маленького укриття. Навіть коли їй було страшно самій і була можливість поїхати, вона не змогла, тому що не захотіла кидати нас, по суті, чужих для неї людей!

Виявилося, що це завідувачка дитячого садка ФІЛАХТОВА МАРИНА АНТОНІВНА! Дорога Марино, Ви наш Ангел Хранитель! Ви людина, яка разом зі своїм колективом, стала нам опорою та підтримкою! Дякуємо за теплоту, за світло ваших душ! Спасибі за все! Нехай Господь береже Вас! Нехай Пресвята Богородиця укриє Ваші сім’ї від бід своїм Святим Покровом!

АНГЕЛИ СЕРЕД НАС – тепер я це точно знаю!

Лариса Ольховська, Фейсбук (https://www.facebook.com/larisa.olkhovskaja)

Слава Україні і ЗСУ! За нами – правда і перемога!

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел, Ibilingua.com

M Alena:
Related Post