X

Жінка глянула на хлопця зневажливим поглядом і відразу сказала, та так, щоб всі чули: “Слухай, ти. Я не знаю з якого ти племені сюди приїхав, і взагалі, знати не хочу. Але згадай нарешті, що ти в цивілізованій країні і у нас зовсім інші закони. Щоб ти знав, у нас прийнято поступатися місцем людям похилого віку і хворим, а не таким молодим і здоровим “. Спокійний і привітний до цього вираз обличчя хлопця тепер дещо змінився

Час-пік, один із автобусів в місті Київ. Всі поспішають швидше добратися додому, щоб змити з себе ще один робочий день. Маршрутки битком забиті пасажирами, в салоні тиснява, адже ніхто не хоче ще 20 хвилин стояти на сонці в очікуванні наступного рейсу.

Такі поїздки можуть виглядати не такими вже страшними, якщо вам вдалося знайти вільне місце і першим його зайняти. Одним з таких щасливчиків став афроамериканець. Їх автобус під’їжджає до чергової зупинки і в двері заходить всього двоє пасажирів – молода вагітна дівчина і бабуся.

Не потрібно бути генієм, щоб зрозуміти, що вагітній явно важко стояти, тим більше що в руці вона тримає досить важку по виду сумку. Хлопець встає і пропонує дівчині зайняти його місце.

Не встигла дівчина подякувати йому, як бабуся, що стояла за нею, відштовхнула дівчину і мигцем встрибнула на крісло. Обличчя жінки різкого змінилося і почало випромінювати таку щиру радість, немов їй пощастило знайти лотерейний квиток. Дівчина сумно посміхнулася хлопцеві в знак подяки і переложила свою важку ношу в іншу руку.

Хлопця здивувало таке нахабство, адже їй і як нікому іншому має бути відомо, як зараз почувається дівчина. Він жодним чином не хотів влаштовувати з цього великий скандал, але і промовчати теж не зміг.

“Я, звичайно, дуже перепрошую, але місцем я поступився цій дівчині. Ви ж теж прекрасно бачите, що вона чекає дитину і стояти їй з важким пакетом в руках досить важко. Переконаний, що нічого страшного з вами не станеться, якщо ви поміняєтесь з нею місцями і проїдете зупинку або дві стоячи”, – привітно сказав хлопець.

Жінка глянула на хлопця зневажливим поглядом і відразу сказала, та так щоб всі чули: “Слухай, ти. Я не знаю з якого ти племені сюди приїхав, і взагалі, знати не хочу. Але згадай нарешті, що ти в цивілізованій країні і у нас зовсім інші закони. Щоб ти знав, у нас прийнято поступатися місцем людям похилого віку і хворим, а не таким молодим і здоровим “.

Спокійний і привітний до цього вираз обличчя хлопця тепер дещо змінився. Було помітно, що таке різке зауваження цієї жінки досить сильно його зачепило. Особливо згадки про расову приналежність. Але він вирішив провчити її і показати всім хто тут справжній дикун.

“Я не знаю з якого племені ви, пані, але дозволю собі зауважити, що в моєму таких бабусь, як ви, ми любимо їсти на сніданок”, – спокійно відповів хлопець.

Реакція пасажирів була просто неймовірною, таке жартівливе зауваження явно припало всім до душі. Що ж стосується самої бабусі, то вона ніби остовпіла. Вона почервоніла, але більше не випустила жодного звуку. А вже на наступній зупинці її і сліду не було.

Передрук без посилання на ibilingua.com – заборонений!

Фото ілюстративне – news

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook

G Natalya:
Related Post