X

Знаєте, що я навчилася готувати минулого року? Цукати з малини. Це мега-смачно! Ось-ось піде малинка, і цьогоріч я готуватиму подвійну або потрійну порцію. Рецепт дуже простий: малина, вода, цукор. Ягідка лишається яскравою і запашною, можна їсти просто, додавати у випічку, сир, мюслі, запашний чай

Для того щоб приготувати в домашніх умовах цукати з малини, необхідно вибрати стиглі, свіжі і досить великі ягоди. Слід пам’ятати, що в процесі варіння і сушіння вони відчутно зменшаться в розмірах. Однак просочені цукровим сиропом ягоди збережуть неповторний аромат і смак. Пізньої осені або взимку, коли захочеться повернути літо, можна приготувати пиріг з цукатами з малини, зварити з них компот або просто покласти кілька ягідок в рот.

Складові:

малина – 500 г

цукровий пісок – 750 г

вода – 1 стакан

1. Цукровий пісок залити водою і поставити варитися. Щоб осіла на дні густа маса не підгоріла при нагріванні, її необхідно час від часу перемішувати. Коли цукрові крупинки розчиняться, помішування можна припинити. Після закипання сироп поварити 3 хвилини.

2. Добірну малину перебрати, видаляючи сміття, чашолистки і пошкоджені плоди. Насипати в сито і занурити його в таз з холодною водою. Струсити вологу і висипати малину на паперовий рушник. Акуратно обсушити ягідки і насипати в каструлю або таз для варіння варення. Залити підготовлену малину киплячим цукровим сиропом.

3. Поставити на сильний вогонь і швидко довести до кипіння. Через 3 хвилини зняти каструлю з плити і залишити в прохолодному місці на 8-10 годин. З гарячого сиропу малина буде вбирати цукор. Поступово він замінить ягідний сік. А оскільки консистенція сиропу щільніша, малина також стане щільніше, але зменшиться в обсязі. Після першої вистойки в сиропі ягоди слід перекласти в іншу ємність, а сироп знову довести до кипіння.

4. Заливати гарячим сиропом і залишати на 8-10 годин в ньому ягоди потрібно 5-6 разів. Після цього малину відкинути на друшляк або сито. Сироп зібрати і прокип’ятити. Його можна закатати на зиму і використовувати для компотів, просочення коржів або подавати з цукатами з малини до чаю.

5. Через 3-4 години з ягід перестане капати сироп, а значить прийшов час сушіння. Малину розкласти на піддоні так, щоб плоди не стикалися один з одним.

6. Сушити їх краще всього в затінку, у вітряному місці, накривши марлею від комах. Якщо такої можливості немає, цукати можна приготувати в духовці при температурі 50 градусів. Добре просушені ягоди можна присипати цукровою пудрою. Зберігати цукати з малини в герметично закритій тарі в темному шафі.

Будьте здорові і смачного!

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post