fbpx

Чи є сенс в цьому році купувати овочі про запас

Зазвичай в середині літа українці запасаються огірками, помідорами і сезонними ягодами.

Через холодну погоду в Україні неврожай картоплі. Самі виробники визнають, що дешевої картоплі в цьому сезоні не буде. Чи варто українцям робити “зимові” запаси овочів, пише “Сегодня”.

Киянка Наталя Борисівна робить планові закупівлі на зиму – бере 50 кілограмів огірків. “Огірків побільше робимо – у мене онуки люблять, капусти теж побільше солимо, помідори робимо. Вишні вже закрили”, – розповідає жінка. Картоплю вона планує купувати у вересні – близько 200 кілограмів.

У той же час, киянин Іван Слободенюк запасати овочі на зиму взагалі не збирається – радить брати потроху.

Продавці скаржаться, що запасливих покупців в цьому році мало. Зазвичай в середині літа українці запасаються огірками, помідорами і сезонними ягодами. Але особливо поспішати не варто, радять експерти.

За їхніми прогнозами, ціни ще можуть впасти на 1,5-2 грн/кг.

“У серпні у нас завжди найнижчі ціни, незалежно від сезонних циклів, рівно тому що в серпні відбувається збір всіх основних продуктів”, – каже гендиректор Української асоціації постачальників торговельних мереж. При цьому картоплю експерт радить купувати ще пізніше.

Читайте також: У ХАРКОВІ ВСТАНОВИЛИ АВТОМАТ, ЯКИЙ ПРИЙМАЄ ПЛАСТИК ЗА СУВЕНІРИ

“Найнижча ціна на картоплю зазвичай у вересні-жовтні під час кампанії зі збору. І в цьому році ціна буде найнижчою саме в цей період”, – відзначає віце-президент Асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук.

Щоб куплені 200 кг картоплі не зіпсувалися, експерти радять звертати увагу і на сорт.

“Кращі сорти на зиму – це “Повінь”, “Скарбниця”, “Слов’янка”. Вони добре зберігаються і не втрачають своїх смакових якостей”, – відзначає директор Інституту картоплярства Анатолій Бондарчук.

При цьому занадто дешевої картоплі чекати не варто через неврожай та посуху. Коренеплід вже коштує на дві гривні дорожче, ніж в минулому році.

You cannot copy content of this page