fbpx

Предмети за бажанням: як школярі будуть вибирати навчання за новим законом

Нещодавно Верховна Рада прийняла новий закон “Про повну загальну середню освіту” . Згідно з ним, школярі обиратимуть предмети за своїм бажанням. Джерело

Після отримання початкового (1-4 класи), базового (5-9 класи) і профільної освіти (10-12 класи) учні проходитимуть державну підсумкову атестацію.

Якщо в учня є власні цілі в освіті, він може будувати індивідуальну траєкторію, йдеться в законі. Це може бути інша форма і темпи навчання.

Наприклад, якщо учень хоче закінчити клас екстерном, школа повинна скласти для нього індивідуальний план. Визначити рівень своїх знань він зможе в результаті підсумкового оцінювання. Якщо школяр на домашній формі навчання, йому треба проходити підсумкове оцінювання кожен семестр.

Також серед нововведень – предмети на вибір. Учні зможуть вибирати предмети, які хочуть вивчати більше. Пропонувати перелік предметів на вибір буде школа .

Учні мають право на додаткове індивідуальне або групове заняття по предмету, який виноситься на державну атестацію. Це стосується учнів, у яких рівень досягнень нижчі за середні по класу, уточнюється в законі.

Читайте також: Скільки років цьому рецепту, точно не знаю. Але він дуже старий – із маминого записника. Дешевий, але все одно дуже смачний!

Крім того, в законі йдеться, що учні можуть брати участь у розробці та обговоренні плану роботи школи. Також школярі можуть, за погодженням з керівництвом закладу, проводити спортивні, організаційні, просвітницькі та інші заходи.

Через свого представника учні можуть відвідувати педагогічні ради , які стосуються організації освітнього процесу.

You cannot copy content of this page