X

Мами у Ліди не стало дуже давно, їх з братом виховувала бабуся. Ну як виховувала – з брата меншого пилиночки здмухувала, а Діду строгості тримала і змушувала доглядати його, адже «вінжемужик». Власне, тому Ліда і з’їхала відразу, як тільки з’явилася можливість. Дерлася життям сама, як могла. І ось бабубуся злягла. Ліда відчуває себе останньою людиною, але бабусю забирати не хоче. А брат

Мами у Ліди не стало дуже давно, їх з братом виховувала бабуся, єдина рідня. Ну як виховувала – з брата меншого пилиночки здмухувала, а Діду строгості тримала і змушувала доглядати його, адже «вінжемужик». Власне, тому Ліда і з’їхала відразу, як тільки з’явилася можливість. Дерлася життям сама, як могла.

Брат Борис взагалі окрема історія. Він хіккі! Хто не в курсі, хіккі – це субкультура, спосіб життя. Філософія у них проста: хіккі сидять вдома і живуть за рахунок тих, хто їх тягне на своїй шиї. Тобто, красивим іноземним словом називається звичайний дармоїд.

Хтось знаходить роботу вдома і намагається нікого не напружувати, але це не наш випадок. Лідин братик – це повний набір класичних чоловічих пунктиків – тут і впевненість в тому, що всі жінки меркантильні, і все інше. Борі 26 років, з універу вилетів на першому курсі, і відтоді вдома сидить. Працювати не збирається, гордо каже, що не має ніяких планів на життя і йому норм. Утримує його бабуся, точніше утримувала, на свою пенсію.

Ліда якось їй прямо сказала: їсти нічого буде – приходь, наллю перше і друге, поїси, але нічого з собою я тобі давати не буду. Бабуся і приходила іноді… Лідиних порад, що треба трутня на роботу випихати, не слухала, та Ліда і не втручалася, марно.

А вчора Ліда до неї додому ходила, братик там жирує, кілька коробок від піци на підлозі валяється, віскі на полиці. Звідки гроші? А холодильник він продав, поки бабуся в лікарні. Ну, Ліда психанула, і йдучи, відключила йому інтернет.

Ліда майже впевнена, що як притисне Бориса – він знайде роботу, але як бути зараз? Бабуся з лікарні випишеться лежача, себе обслуговувати не зможе, добре, якщо з ходунками буде в туалет і на кухню переміщатися сама.

Коханий бабусин онучок точно не буде витрачатися на доглядальницю, а сам бабцю мити не буде – він і собі щось не завжди миє.

Але найбільше Ліда переживає, боїться, що братик може продати квартиру якимось чорним ріелторам, і тоді бабусі залишиться тільки на вулиці жити. Медсестра в лікарні Ліді прямим текстом сказала: «Ти повинна забрати її до себе».

Ліда відчуває себе останньою людиною, але бабусю забирати не хоче: адже тільки-тільки почала з убогості і злиднів вилазити, а тут з бабкою знову доведеться на дно йти.

Розумом Ліда розуміє, що не зобов’язана брати бабусю до себе, але на душі дуже паршиво: адже бабуся теж могла після того, як вони сиротами зосталися, віддати онуків в дитбудинок… Але ж не зробила цього! Але саме бабуся винна, що з Бориса виросла така недолюдина…

Передрук без посилання на Ibilingua.com. заборонено

Фото ілюстративне, з вільних джерел, pexels

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

M Alena:
Related Post