X

Мій улюблений варіант “НАПОЛЕОНУ” – сирний із заварним кремом. Рецепт навіть не знаю скільки років зберігається в родинному зошиті і ніколи не підводить. Торт виходить легким, надзвичайно повітряним – візьмеш один шматочок, і одразу рука тягнеться за наступним!

Дуже смачний варіант торта “Наполеон”

Інгредієнти

Сирні коржі

Масло вершкове 100 г

Борошно пшеничне 380 г

Розпушувач 1.5 ч. л.

Цукор 200 г

Сир 400 г

Яйця курячі 2 шт.

Заварний крем

Молоко 1000 мол

Борошно пшеничне 70 г

Цукор 230 г

Цукор ванільний 2 г

Яйця курячі 4 шт.

Прикраса торта

Мигдальні пелюстки 30 г

Для приготування Наполеона нам знадобиться: сир, цукор, масло вершкове, борошно, яйця, ванілін, розпушувач, молоко, мигдальні пелюстки.

Для початку зробимо тісто. Візьмемо глибоку миску і викладаємо сир (краще використовувати домашній) беремо вінчик і добре розтираємо його, до стану сирної пасти.

Потім відправляємо туди цукор, розтоплене і охолоджене вершкове масло, яйця, розпушувач і перемішуємо до однорідної маси.

Залишаємо на столі на 15-20 хвилин.

Після цього починаємо частинами підсипати муку.

Як тільки все борошно всипали – відправляємо тісто на стіл і там замішуємо руками м’яке тісто.

Тісто обмотуємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.

Поки наше тісто в холодильнику, займемося кремом. У глибоку каструлю відправляємо цукор, яйця, і дрібку ваніліну або 2 грами ванільного цукру. Добре збиваємо вінчиком.

Потім туди відправляємо муку і знову добре все перемішуємо, ретельно, щоб грудочок не було.

А далі вливаємо молоко і ставимо масу на середній вогонь. Варимо 10-15 хвилин до загустіння при безперервному помішуванні. Як тільки з’являться перші бульбашки, то знімаємо з плити і переливаємо наш крем в іншу ємність.

Відставляємо наш крем в бік і охолоджуємо його.

Дістаємо наше тісто поділяємо його на 2 частини, кожну катаємо в ковбаску і кожну ділимо на 5 частин і в сумі маємо 10 кульок.

З кожної кульки на аркуші пергаменту розгортаємо корж в діаметрі 20-21 см і вирізаємо коло за допомогою тарілки, обрізки залишаємо там же на крихту.

Коржі наколюємо виделкою, для того що б сильно не роздувалися. Печемо в попередньо розігрітій духовці до 180 ° C, хвилин 8-15 в залежності від духовки, я пекла по 10 хвилин, стежимо і не перетримуємо.

Коржі остудити на решітці, можна сміливо складати один на один.

Збираємо торт. Кожен корж промазуємо кремом. На кожен корж по 2,5- 3 столові ложки крему йде. Зверху покласти наступний корж і продовжувати змащувати всі 10 коржів.

Також обмазуємо боки і верх торта.

Обрізки від коржів подрібнюємо в крихту і обсипаємо ними боки торта.

Верхівку посипаємо мигдальними пелюстками.

Все готово. Торт відправляємо в холодильник на 1,5-2 години для просочення. Смачного!

Читайте також: ЦІ КОТЛЕТКИ З ТЕРТОЮ КАРТОПЕЛЬКОЮ – НАЙСМАЧНІШІ, ЯКІ ДОСІ ЇЛА! ПІДІЙДЕ БУДЬ-ЯКИЙ ФАРШ. ДО СКЛАДУ ТАКИХ КОТЛЕТ НЕ ВХОДЯТЬ НІ ЯЙЦЯ, НІ РОЗМОЧЕНИЙ ХЛІБ. ТАКОЖ ТАКІ КОТЛЕТИ НЕ ПАНІРУЮТЬ. ВИХОДЯТЬ НІЖНІ І СОКОВИТІ, ХОТЬ ГУБАМИ ЇЖ. ГОТУЮТЬСЯ ПРОСТО І ШВИДКО, А ЗАДОВОЛЕНА І СИТА ВСЯ РОДИНА!

M Alena:
Related Post