X

На весіллі Роми і Сергія я була дружкою. Рома моя подруга дитинства, тому знаю її, як своїх п’ять пальців. Одного дня від подруги пролунав дзвінок. Я на пропозицію попити кави погодилася, але тільки в гостях дізналася про справжню причину запрошення. Справа в тому, що Сергій почав наполягати на швидкому батьківстві. Разом вони вже шість років і Рома мала багато аргументів, чому – ні

Я знаю цю сім’ю, і чесно скажу, що дивувалася, як Рома терпить такого ледацюгу. Але, це не моя справа.

На весіллі Роми і Сергія я була дружкою. Рома моя подруга дитинства, тому знаю її, як своїх п’ять пальців. Одного дня від подруги пролунав дзвінок. Я на пропозицію попити кави погодилася, але тільки в гостях дізналася про справжню причину запрошення. Справа в тому, що Сергій почав наполягати на швидкому батьківстві. Разом вони вже шість років і Рома мала багато аргументів, чому – ні.

Рома і Сергій були разом років десять. Шість років офіційно одружені. Красива, гармонійна пара, як кажуть на одній хвилі.

Я була на їхньому весіллі дружкою. Здавалося, що люди створені одне для одного.

Їм було добре разом: Рома заробляла гроші на життя, а Сергій проводив дні за комп’ютером у пошуках роботи, ночі ганяючи в танчики.

Жили в квартирі, подарованій мамою Роми. Словом всіх все влаштовувало, поки одного разу Сергій не заявив Ромі, що… їм терміново потрібна дитина.

Рома повністю з ним погодилася і покликала мене в гості… нібито попити чаю.., а насправді щоб я розповіла їм, вірніше Сергію, що таке дитина, скільки на неї потрібно грошей, сил, часу і інших ресурсів і чи можливо привести її на світ і вижити в сім’ї, де працює тільки потенційна мама.

Заманена обманом в пастку я була змушена під тиск подруги визнати, що в їх ситуації, можливо варто переглянути погляди або на народження дитини, або на зміну добувача в сім’ї.

Сергій відмахнувся, повідомивши, що головне “зробити діло”, а там вже як-небудь все само вирішиться. І тут Рома спалахнула, висловивши за багато років все, що думає про Сергія і його нескінченні пошуки роботи і танчики.

Про те, що вона втомилася утримувати їх обох, оплачуючи безтурботне життя чоловіка. І якщо зараз з’явиться дитина вони просто не виживуть. І потім ще багато, що говорила…

Це було раптове виверження мирного вулкану, що спав.

Чесно, я втекла.

А через пару днів мені подзвонила похмура Рома і повідомила, що Сергій її кинув. Він хоче дітей, а вона лінива, егоїстична молодичка (так і сказав), якій грозить самотня старість. І з цим пророцтвом Сергій відправився на пошуки матері своїх дітей. А Рома залишилася тужити зі своєю кішкою.

Пізніше вона кілька разів задумувалась про те, що може і справді треба було зважитися і привести на світ дитинку, дивись і Сергій тоді б нарешті заметушився.

Адже не дарма кажуть дав Бог дитину, дасть і на дитину… Але було вже пізно, навіть, коли Рома запропонувала подумати Сергію, він відмовився.

Що скажете? Хто правий в цій ситуації?

Фото ілюстративне – pixabay

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

G Natalya:
Related Post