X

Смак тортику “Кармеліта” такий соковито-пристрасний, що наче на південному узбережжі опиняєшся, коли ним смакуєш. Улюблений торт всіх моїх подруг, до наших кавувань готую лише його!

Для того, аби приготувати цей простий, але вишуканий десерт, беремо:

горіхи волоські 1 стакан

чорнослив 450 гр

яйця курячі 5 штук

цукор 1,5 склянки

мука 1 стакан

сода харчова 1 ч. ложка

какао 2 столові ложки

сметана 400 гр

желатин 1 ст.ложка

Приготування

Відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з однією склянкою цукру. Білки збити і з’єднати з жовтками. Додати погашену соду, 2 ст. л. какао і потроху – склянку борошна.

Випікати близько години при 180 градусах. Готовий бісквіт трохи охолодити. Зрізати акуратно верхівку (як для «П’яна вишня»). М’якоть вийняти з коржа і подрібнити руками.

Для начинки: в 0,5 склянки води розчинити 1 ст. ложку желатину. Дати постояти 15-20 хв, після розігріти, щоб желатин розчинився.

400 гр. сметани і 0,5 склянки цукру збити (цукор ввести поступово). Цівкою ввести теплий желатин.

Горіхи подрібнити. Чорнослив замочити і дрібно порізати.

Розмішати крихти бісквіта з горіхами і чорносливом. Залити сметаною з желатином. Розмішати. Цією масою заповнити корж і накрити його верхівкою. Покласти на ніч в холодильник.

Смачного!

Читайте також: ЗАВДЯКИ ЦИМ ОЛАДКАМ ТЕПЕР В МОЇЙ РОДИНІ ВСІ ПРОСТО ОБОЖНЮЮТЬ ЦВІТНУ КАПУСТУ, ХОЧА РАНІШЕ КРІМ МЕНЕ ЇЇ НІХТО МАЙЖЕ НЕ ЇВ. АЛЕ ЦІ НЕСАМОВИТО СМАЧНІ ОЛАДКИ ВСЕ ЗМІНИЛИ! ЗБЕРІГАЙТЕ ЧУДОВИЙ РЕЦЕПТИК КОРИСНОГО СНІДАНКУ!

M Alena:
Related Post