X

Того дня кум запросив мене до себе в гості. Дружина була на чергуванні, то ж я поїхав на дачу один. За столом сиділо декілька сімей і одна жінка, яка з порога привернула мою увагу. Коли ми пішли на балкон подихати свіжим повітрям, я дізнався, що звуть її Олена. А потім вона стала щось шукати в телефоні

Того дня кум запросив мене до себе в гості. Дружина була на чергуванні, то ж я поїхав на дачу один. За столом сиділо декілька сімей і одна жінка, яка з порога привернула мою увагу. Коли ми пішли на балкон подихати свіжим повітрям, я дізнався, що звуть її Олена. А потім вона стала щось шукати в телефоні.

Жінка була яскравою, стильною та витонченою. Такі жінки знають собі ціну і цього не соромляться. Вона поводилася відкрито і без зайвого пафосу. Вона мені здалася цікавою і захотілося продовжити з нею знайомство.

Ми з Оленою розговорилися я почав розповідати їй про своїх дітей, а потім показав їй їхні фото, вона мені у відповідь показала знімок хлопчика сім років. Яке ж було здивування, коли я потім дізнався, що він доводиться їй онуком. Олена була бабусею! Мене це дуже здивувало.

Питання у тому, що у наших головах склався стереотип бабусі. Якщо жінка отримує статус бабусі, то після цього її доля сидіти на лавці в халаті або в’язати онукам шарфики та шкарпетки. Таким жінкам уже нічого не треба у цьому житті. А що ж зараз?

Нині настали інші часи. Сучасні п’ятдесятирічні та навіть сімдесятирічні бабусі хочуть бути не лише красивими, а й незалежними. Після того, як їхні діти виросли, а чоловік втратив до цього життя будь-який інтерес, у них життя тільки почалося. Такі бабусі встигають усе: і з онуками поспілкуватися на втіху, і манікюр з педикюром зробити, і зачіску впорядкувати, а також відпочити, посидіти з подругами і з’їздити в подорож. На відміну від свого чоловіка, що перемістився життям, така жінка готова пізнавати світ і відкрита для нових вражень.

Найважливіше, що у такому віці жінкам стає наплювати на чужу думку. Вони готові ризикувати і намагаються виділитися із загальної сірої маси. Вони хочуть бути яскравими та жіночними. І поки сучасні молоді люди будують рамки, щоб стати частиною соціуму та побудувати кар’єру, сучасні бабусі веселяться і живуть на повну. Тільки зараз вони почали жити тим життям, про яке завжди мріяли.

Якось мені довелося познайомитись з декількома такими жінками. Ці жінки відпочивали втрьох, тому що їхні чоловіки не хотіли покидати насиджені дивани, вони відривалися на повну разом. Я дізнався, що ці подруги живуть цікавим життям: вони відвідують виставки, концерти, ходять у кінотеатри, але це не заважає бути їм дбайливими бабусями та няньчити онуків.

Ці жінки до всього були затятими спортсменками. Вони намагалися тримати свій організм у тонусі та із задоволенням грали у волейбол, відвідували, басейн, сауну та тренажерний зал.

Крім решти вони хочуть виглядати стильно, не боятися експериментувати в одязі, вони відкриті всьому новому і щедро діляться з іншими своїми знаннями. Вони вчать іноземні мови, опановують комп’ютерні технології, із задоволенням подорожують і вивчають світ.

А ви знаєте таких “бабусь”? Поділіться своїм досвідом!

Фото ілюстративне

G Natalya:
Related Post