X

Віка ніколи не запрошує до нас своїх подруг. А коли ми випадково зустрілися на вулиці, вона зробила вигляд, що не помітила мене. Я, нічого не розуміючи, покликала доньку. Вона привітно махнула рукою, і я почула, як вона сказала подругам: “Це наша сусідка”

Мені дуже важко про таке писати, але це правда.

Вікторія була бажаною дитиною і народилася у шлюбі. Через два роки Ігор пішов до коханки, тому що вона вже була вагітна. Він зізнався, що якби не це, він не кинув би сім’ю. А як же наша дочка? Хіба ще не народжена дитина коханки важливіше рідної дочки?

Так я залишилася одна з маленькою дитиною і мізерними аліментами. Допомоги ніякої від колишнього чоловіка не було. Батьки далеко і самі жили на межі бідності, хоча двоє і працюють.

Я відразу знайшла роботу і намагалася забезпечити доньку. Майже все зароблене я витрачала на їжу, іграшки та одяг для Віки. Сама задовольнялася малим. Може тому і заміж більше не вийшла. Кому потрібна недоглянута жінка з дитиною? Мало того, що на пристойний одяг і косметику не було грошей, так ще й підробітки з’їдали весь вільний час.

Жили ми з нею на орендованій квартирі. Тільки коли доньці виповнилося 12 років, мені дали кімнату в гуртожитку. До цього моменту вона вже стала більш вимогливою. А потім я помітила, що дочка мене соромиться і зовсім не любить.

Віка ніколи не запрошує до нас своїх подруг. А коли ми випадково зустрілися на вулиці, вона зробила вигляд, що не помітила мене. Я, нічого не розуміючи, покликала доньку. Вона привітно махнула рукою, і я почула, як вона сказала подругам: “Це наша сусідка”.

Я проплакала весь день. Я можу її зрозуміти, але чекала бодай вибачення. Дочка без тіні збентеження і каяття сказала: “Мені було соромно зізнатися, що ти моя мати”. Подруга мені каже, що я сама в усьому винна. Виростила егоїстку. Потрібно було собою займатися, тоді і дитині було б комфортніше жити з красивою і спокійною мамою. Сказала, що мій похмурий вигляд, кого хочеш відштовхне.

Я сподівалася, що дочка зрозуміє, на що я пішла заради неї. Але маємо те що маємо… Я все більше ловлю себе на думці, що в  мене немає любові до своєї дитини. Особливо, коли Віка сказала, що тепер вона розуміє, чому від мене пішов її батько.

Передрук без посилання на ibilingua.com – заборонений!

Фото ілюстративне – ostrzegamy

Сподобалась стаття? Поділіться з друзями на Facebook

G Natalya:
Related Post