X

Я не хотіла залежати від чоловіка, тому й погодилася на пропозицію Валентини, працювати віддалено. І все б нічого, та свекрусі таке моє заняття не до душі. – Ми цілком забезпечена сім’я. Що ти надумала? Які такі підробітки? Замість того, щоб дитині час приділити, ти з комп’ютера не вилазиш. – Чоловіка вона також накрутила проти мене. А що Роману, він завжди вважав, що мама права

Я не хотіла залежати від чоловіка, тому й погодилася на пропозицію Валентини, працювати віддалено. І все б нічого, та свекрусі таке моє заняття не до душі. – Ми цілком забезпечена сім’я. Що ти надумала? Які такі підробітки? Замість того, щоб дитині час приділити, ти з комп’ютера не вилазиш. – Чоловіка вона також накрутила проти мене. А що Роману, він завжди вважав, що мама права.

– У подруги сім’я руйнується, і відчуваю, що в цьому моя вина. Я їй запропонувала віддалену роботу, на той час поки вона сидить з малюком. Там години на дві роботи вона дуже хоче заробляти свої гроші, — розповідає 27-річна Валентина.

– А в чому суть проблеми?

– Чоловік і свекруха проти. Вони живуть усі разом, тому й керують наліво і направо. Вони хором наголошують, що грошей у них достатньо, тому немає сенсу у підробітку. У декреті за дитиною треба стежити, а не гроші заробляти. Вони впевнені, що вона почне кар’єру будувати та про все забуде. Подруга намагалася переконати чоловіка, але той слухати її не хоче. Кожного дня цю тему підіймають, так Галина вирішила нишком працювати.

Галина та Валентина давно дружать, раніше працювали разом. Спочатку лише в офісі спілкувалися та ходили разом на обід, а потім і після зміни почали зустрічатися. Коли Галина привела на світ доньку, Валя теж пішла з роботи – вирішила поміняти місце.

На новому місці їй подобається більше та й перспектива розвитку є. І ось дівчина дізналася, що директор шукає до штату віддаленого співробітника. Обов’язки скромні, особливо напружуватися не доведеться.

– Я одразу йому сказала, що маю хорошу кандидатуру. Та й Галя погодилася, бо вже деградувати в декреті почала. Поки донька спатиме, вона якраз впорається з усією роботою. Пости писати, картинки обробляти, з клієнтами спілкуватися – та, не робота а казка! – Розповідає Валя.

Валентина дітей не має, тому вона не знає, що таке декрет. Вона, звичайно, планує колись випробувати радість материнства, але поки що не поспішає. Тим більше, дивлячись на Галю, картина складається не дуже гарна.

– І що, все так погано, як вважають твої рідні? Ти й справді мало часу дитині приділяєш? – Запитує подруга Галину.

– Так ні все нормально. Свекруха з чоловіком перебільшують. Головне бажання — час на роботу завжди знайдеться, — пояснює молода матуся.

Свекруха ж залякує невістку і твердить, що маля почне дорослішати, проблем додасться. Хоча вона це з  перших днів каже — її побоювання не справджуються. Галині материнство на радість, адже донечка у неї зовсім спокійна.

Якби молодята жили окремо від свекрухи, можливо, ситуація склалася б інакше. А так Галині доводиться вислуховувати нотації і чоловіка і його матері. Родичка впевнена, що невістка хоче знайти роботу, щоб дитину на когось скинути. Про те, що та все встигатиме, не хоче слухати.

Свекруха ще й чоловіка накрутила, змусила на дружину вплинути і обдурити її. Чоловіку все це не подобається. Обстановка у них вдома розжарена, м’яко кажучи.

Хто ж правий у цій ситуації? Чи має право молода мати працювати? Чи може це вплинути на якість догляду за дитиною? Що скажете?

Фото ілюстративне – спеціально для ibilingua

G Natalya:
Related Post