X

За цей час ми бачилися з мамою всього кілька разів: коли я виходила заміж, коли народилася дочка, і коли пішла з життя моя бабуся. Мамі мій чоловік не сподобався, вона так прямо при ньому і заявила. Може і це зіграло роль в його відношенні до мене, але не факт

Loving young husband hold crying wife hand showing empathy and support, millennial couple sit on couch at home reconcile after fight, caring man making peace with beloved woman. Relationships concept (Loving young husband hold crying wife hand showing

В моєму дитинстві найкраще було те, що канікули я проводила у своєї бабусі. Мама була дуже строга до мене, батько взагалі ні в що не втручався, ходив на роботу, відпочивав перед телевізором, а якщо мама починала діставати і його, йшов або в гараж, або пити пиво з сусідом. Тоді весь негатив переходив на мене.

Я ж не могла піти, як тато. Мама у мене з вищою освітою, на роботі її цінували і поважали. Але вдома вона перетворювалась на якогось тирана. Я ніколи не мала своєї думки, мене ніхто не питав, що я хочу з одягу, а коли справа доходила до перевірки домашнього завдання, я вся просто тряслася від страху, хоча вчилася добре. Миттю з голови все вилітало.

Після школи я спеціально вступила вчитися в інше місто, подалі від рідного дому, від мами. Приїжджала тільки на канікули. І якщо в перший свій приїзд додому я очікувала, що мама скучила, то я помилилася. Нічого не змінилося. Після того ми стали спілкуватися тільки по телефону. Навіть коли я познайомилася з хлопцем, батькам нічого не сказала.

Особливо важко було, коли у мене не склалося сімейне життя, і я залишилася одна з дитиною на руках. Важко було морально, адже матеріально я вже себе повністю забезпечувала, так як працювала, а дочка ходила в садок.

За цей час ми бачилися з мамою всього кілька разів: коли я виходила заміж, коли народилася дочка, і коли пішла з життя моя бабуся. Мамі мій чоловік не сподобався, вона так прямо при ньому і заявила. Може і це зіграло роль в його відношенні до мене, але не факт.

Зараз мама вийшла на пенсію, їй нічим зайнятися і вона вимагає, щоб я переїхала в рідне місто і бути всім разом. Вона хоче частіше бачити внучку, кожен раз каже, що я тепер не повинна виходити заміж, а жити для дитини. Сказала, що якщо у мене з’явиться новий чоловік, вона забере внучку до себе. Я не витримала і висловила все, що накопичилося в душі вже стільки років, на що почула: “Мало ти отримувала, якщо так і не навчилася розмовляти з матір’ю!”.

Як вона собі це уявляє? Як такій людині можна довірити дитину? Зараз ми не спілкуємося зовсім, я не дзвоню, а мама перша ніколи не піде на примирення, тим більше що вважає мене невдячною дочкою, а себе ображеним ягням. Я живу тільки роботою і донькою, намагаюся не звертати уваги, але все одно дуже важко від таких відносин.

Маю велику надію, що все в нас буде добре!

Передрук без гіперпосилання на ibilingua суворо заборонений!

Фото ілюстративне – evidentlycochrane.net

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

G Natalya:
Related Post