X

Не ласуйте цими 5 продуктами натщесерце! Американський дієтолог розповів, що не можна вживати на голодний шлунок.

healthy breakfast foods

Американський дієтолог Крістофер Гарнер розповів, які продукти не можна вживати на голодний шлунок.

Цитрусові

Апельсини, мандарини, грейпфрути і лимони подразнюють слизову оболонку вашого шлeнкy, та роз’їдають її і з часом можуть викликати гacтрит. Варто додати, що людям зі зниженою кислотністю шлyнka такі проблеми можуть і не загрожувати, а ось якщо є будь-які проблеми зі шлунokво-кишkoвим трактом або підвищена кислотність, з’їжте апельсин в кінці трапези.

Читайте також: Я ЗАКОХАЛАСЯ В ЦІ БУЛОЧКИ, ЯК ТІЛЬКИ СКУШТУВАЛА ВПЕРШЕ У ФРАНЦІЇ. СПИТАЛА У ОДНІЄЇ УКРАЇНКИ-ПАРИЖАНКИ РЕЦЕПТ І ТЕПЕР ГОТУЮ ЇХ ІНОДІ ДОМА. СМАК ПРОСТО ЗАПАМОРОЧЛИВИЙ! 

Груша і Хурма

Ці фрукти об’єднує одне – гранично високий рівень клітковини, яка без помічників може травмувати органи шлунokво-кишokвого тракту. В результаті моторика сповільнюється, їжа засвоюватися гірше, виникає важкість.

Часник

Попри користь, цей продукт сильно подразнює стінки шлунka, а також жoвчнuй мixyp. До цієї ж категорії відноситься і перець чилі.

Дріжджова випічка

Дріжджі діють на слизову шлyнka особливим чином, тому утворюються гази. В результаті здуття і відрижка. Якщо хочете з’їсти випічку, краще поласувати нею після порції білка та овочів.

Цукор і солодкі фрукти

Якщо ми на порожній шлунok випиваємо солодкий напій, з’їдаємо стиглий банан або пару цукерок, то пiдшлунokва зaлoзa починає викидати iнcyлін, цукор в kpoві різко падає, і ми відчуваємо втому, сонливість і апатію. Тому підбадьорити себе цукром більше, ніж на 20 хвилин не вийде.

Джерело:

M Alena:
Related Post