fbpx

12 нагород за наполегливе читання Біблії. Наша віра потребує постійного підкріплення

Наша віра потребує постійного підкріплення. Адже, якщо її не підживлювати, вона стає поверхневою і слабкою. Та все ж, ми часто нехтуємо дорогоцінним даром Божого слова в нашому повсякденному житті.

Цей простий список стане спонукою більше свого часу присвячувати Божому слову.

1. Біблія — це можливість більше знати і любити Ісуса.

„Простежте Писання, в яких, як ото ви гадаєте, ваше життя вічне, — а й вони свідчать за мене!“ (Йоана 5:39)

Біблія — це місце, де, будьте певні, ми можемо побачити Христа і пізнавати його щодня. Старозавітні писання обіцяють Його прихід і вказують на Нього. Євангеліє показує нам Його служіння тут на землі, що веде до Його смерті і воскресіння. Писання показують нам роботу, яку Він продовжує за допомогою Святого Духа і Церкву.

2. Біблія дає нам надію на Бога, незалежно від того, що відбувається в нашому житті.

„Все бо, що було написане давніше, написане нам на науку, щоб ми мали надію через терпеливість й утіху, про які нас Письмо навчає“ (Римлян 15: 4).

Біблія — фундамент під нашими ногами, підтримка в хвилини депресії і страждання, коли особливо потребуємо перебувати в надії на Христа. У нас є Бог і Книга, яку Він для нас написав, щоб ми мали надію. Ми повинні скористатися перевагою цього дорогоцінного дару.

3. Біблія веде нас до вищого щастя в Бозі.

„Блажен чоловік, що за порадою безбожників не ходить і на путь грішників не ступає, і на засіданні блюзнірів не сідає, але в Господа законі замилування має і над його законом день і ніч розважає.“ (Псалом 1: 1-2)

Бог явив Себе в Своєму Слові. В Біблії відкрито шлях життя, який веде нас до „повноті радості“ і „блаженства довіку“: „Ти мені стежку життя покажеш, повноту радощів, що в тебе; блаженство по твоїй правиці вічне“ (Псалом 16:11).

Щастя, яке Біблія пропонує нам, є таким же незмінним і надійним як Бог, який написав її і який є нашим найбільшим Скарбом.

4. Біблія озброює нас, щоб вбити наш гріх.

„Бо коли живете за тілом, то помрете. Як же ви духом умертвляєте тілесні вчинки, будете жити.“ (Римлян 8:13)

Слово Боже — меч у руках Божого Духа. Меч, призначений для того, щоб розбити гріх, який віддаляє нас від Бога. Очищені від гріха, ми можемо більшою повноті бачити Христа і знайти велику святість і щастя.

„Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже“ (Ефесян 6:17)

5. Читаючи Біблію, ми чуємо слово безпосередньо з вуст Бога.

„Все Писання — натхненне Богом“ (2 Тимотея 3:16)

Напевно, є людина, з якою ви дуже хочете познайомитися особисто. Ви б ніколи не пропустили можливість, якби з’явилася така можливість. Ви звільнили б свій розклад від усього, для щоб скористатися цим шансом. Чи не повинен Бог очолювати цей список? Ми знову й знову зустрічаємося з Ним у Його Слові, коли читаємо Біблію.

6. Біблія — безкоштовний курс про життя, що дав сам Бог.

„Все Писання корисне, щоб навчати“ (2 Тимотея 3:16)

Бог говорить і Його слово корисне для навчання, то ж ми щодня можемо йти на заняття під керівництвом самого Бога. І це безкоштовно!

„Говоримо про мудрість Божу в тайні, закриту, що її Бог призначив перед віками нам на славу. Нам же Бог об’явив Духом, бо Дух досліджує все, навіть глибини Божі“ (1Коринтян 2: 7,10).

7. Біблія просвіщає нас і допомагає зростати.

„Ми ж усі, мов дзеркало, відкритим обличчям віддзеркалюємо Господню славу й переображуємось у його образ, від слави у славу, згідно з діянням Господнього Духа. “ (2Корінфянам 3:18)

Так як бачимо Ісуса в Його слові, так і бачимо свою недосконалість і невідповідність Йому. Ми бачимо свою гріховність та поміж тим і можливості для зростання.

Ісус — приклад і можливість для наших змін, нашого перетворення. Тоді як бачимо Його, Святий Дух починає працювати, щоб перетворювати нас, звільняючи від непотрібних бажань, слабкостей, нашої залежності від гріха.

8. Біблія озброює нас на добрі справи.

„Все Писання — натхненне Богом… щоб Божий чоловік був досконалий, до всякого доброго діла готовий“ (2 Тимотея 3: 16-17)

Біблія спонукає нас на добрі вчинки. Коли ми робимо такі справи, інші бачать їх і складають славу нашому Небесному Отцеві:

„Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі. “ (Матвія 5:16).

Ми хочемо присвячувати своє життя для Його слави, і Бог дає нам керівництво для цієї великої справи у Своєму слові.

9. Біблія створює здорові і щасливі сім’ї і взаємини.

„Діти, слухайтеся в Господі батьків ваших, бо це справедливо. А й ви, батьки, не дратуйте дітей ваших, виховуйте їх у послусі й Напоумленні Господньому“ (Ефесян 6: 1,4).

Якщо не знатимемо Божого Слова, то й не знатимемо, як і чому ми повинні коритися своїм батькам, як шанувати їх, відповідно до Господнього вчення. І ми не знатимемо, як виховувати своїх дітей так, щоб вони пізнавали, любили і Господа.

Сім’ї та церковні спільноти будуть значно здоровішими і щасливішими, якщо надихатимемося Біблією.

10. Біблія оберігає нас від уподібненню зі світом.

„І не вподібнюйтеся до цього світу, але перемінюйтесь обновленням вашого розуму, щоб ви переконувалися, що то є воля Божа, що добре, що вгодне, що досконале“ (Римлян 12: 2).

Світ бомбардує нас спокусами, кричить про підпорядкування його системам і методам.

Тому нам потрібно з усієї сили старатися зосереджувати свій погляд на Ісусі, розмірковуючи над усіма Його словами, щоб не уподібнитися хаотичному світові, а постійно зростати у своєму Спасителі.

11. Біблія вчить нас молитися.

„Хто відхиляє вухо, щоб не слухати закону, | того й молитва осоружна“ (Приповідки 28: 9).

Без Біблії наші молитви пливуть за течією нашого егоїзму, керована скаргами, бажаннями, самоспівчуття. З Біблією ми можемо бачити реальність, бачити свій гріх і знаходити допомогу в глибині її істин.

12. Біблія спонукає нас до щирого і здорового спілкування.

„І зважаймо один на одного, заохочуючи до любові й до діл добрих“ (Євреїв 10:24).

Біблія допомагає нам зробити Божу славу — метою, гріх — ворогом, а наполегливість у нашій вірі — пріоритетом. Вона дає нам мужність і мудрість, щоб зі смиренням і любов’ю визнавати власні гріхи і протистояти їм.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page