fbpx

Хто пильнує добро, той щасливий! “Хто не зо мною, той проти мене; і хто зо мною не збирає, той розсипає” (Лк 11, 23-26)

“Хто не зо мною, той проти мене; і хто зо мною не збирає, той розсипає” (Лк 11, 23-26).

Слова цього Євангелія нагадують нам істину, що наше життя – це постійне змагання за добро й боротьба зі злом.

Особливо з найбільшим ворогом для нас – злим духом. У виготовленні якоїсь складної речі маємо добрий результат, коли уважно виконуємо всю роботу. Так само повинно бути у духовному житті.

Нам іноді здається, що достатньо щось зробити і будемо мати добро все життя. Охреститися, взяти шлюб, посповідатися і причаститися раз у місяць і Божа ласка буде постійно в нас. Однак у Євангелії Ісус відкриває нам іншу правду, що дійсність часто є іншою, ніж ми собі уявляємо.

Щоб добро постійно було у нашому житті, не достатньо здобути, отримати його від Бога, але потрібно ще постійно захищати від небезпек втратити його.

Потреба захищати добро випливає із дійсності нашого життя. У світі існує одночасно добро і зло. Доки живемо на землі, наш ворог диявол буде робити все, щоб знищити в нас Божі дари і позбавити спасіння.

Ісус показує це на прикладі прибраного дому. Якщо порядок у ньому не захистити, тоді злий дух знову заволодіє ним і поселиться там.

Подібне станеться у духовному вимірі. Якщо не молитися тривало, не зміцнювати себе Божим захистом, тоді диявол поверне нас до попередніх гріхів.

Здобуваймо і захищаймо добро з допомогою Ісуса. Тоді злий дух не зруйнує в нас Божих дарів.

Постійно працювати, щоб підтримувати добро на належному рівні. Треба неустанно молитися, щоб зберегти ласку після Сповіді чи Причастя. Бо цього не можна зробити власними силами, лише з допомогою Христа.

Фото ілюстративне, спеціально для ibilingua.

You cannot copy content of this page