fbpx

Три могутні істини із 23 псалма, які допоможуть у складні часи. В ньому Бог нагадує нам про три могутні істини, за які ми можемо триматися, коли боїмося

Ви, мабуть, читали Псалом 23 багато разів. Сьогодні нам знову потрібно перечитувати його. Псалом 23 дає підбадьорення, коли наше життя стає подібне на долину сліз і переживань.

Сьогодні ми всі переживаємо щось таке, ми зіткнулися зі зростаючими проблемами зі здоров’ям та фінансами. Це важкі дні для усіх. Псалом 23 дає величезну надію в тих обставинах, в яких ми знаходимося. В ньому Бог нагадує нам про три могутні істини, за які ми можемо триматися, коли боїмося.

  • Ми не самі.

Бог іде разом з нами. Псалом 23: 4 каже: «Навіть коли б ходив я долиною темряви, – я не боюся лиха, бо ти зо мною. Жезло твоє й палиця твоя – вони дають мені підтримку».

Ми зараджуємо собі з тінями життя тоді, коли обертаємося до світла. Ми не можемо бачити тінь і дивитися на джерело світла одночасно. Ісус сказав: «Я – світло світу. Хто йде за мною, не блукатиме у темряві, а матиме світло життя»(Іван 8, 12).

Перестаньмо фокусуватися на тому, що нас лякає, і зосередьмося на Ісусі. Він з нами просто зараз. Ми забуваємо про страх, коли спрямовуємо погляд до Бога і дивимось на те, що Він хоче зробити через нас. Хоча ми не бачимо Його фізичними очима, але Він поруч.

Долини в житті віруючих і невіруючих відрізняються. Несхожість полягає не у відсутності тіней, а в присутності Пастиря.

  • Бог знає, в чому мета наших проблем.

Псалом 23 говорить нам знову і знову, що Бог все робить для нашого блага. Він дає нам все, чого ми потребуємо (ст. 1), дає нам спокій (ст. 2), дає нам силу (ст. 3), і веде нас шляхом праведності (ст. 3). Псалом 23: 6 говорить: «Добрість і милість будуть мене супроводити усі дні життя мого, і житиму в домі Господнім по віки вічні.»

Непорушна ідея Святого Письма полягає в тому, що Бог не може творити зла. Коли ми проходимо через долину випробувань, нам потрібно пам’ятати, що Бог використовує ці важкі дні нам на благо.

Бог любить використовувати важкі часи нашого життя для розвитку нашого характеру. Павло говорить нам про це в Посланні до Римлян 5, 3-4: «І не тільки нею, але й хвалимося в утисках, знаючи, що утиски приносять терпеливість, а терпеливість досвід, а досвід надію».

Як християни, ми можемо бути абсолютно впевнені, що наші страждання не безсенсовні.

Наша нагорода буде вічною.

Неважливо, що відбувається з нашими земними тілами – це ще не кінець історії. Заради небес варто пройти через будь-яку долину. Там ми будемо винагороджені за нашу вірність під час нашого перебування на землі.

Біблія говорить, що небеса реальні, і ми будемо перебувати там вічно. У жодній долині, якою б неосяжною вона не здавалася, ми не перебуватимемо так довго.

Я не знаю, що ви переживаєте зараз. Я не знаю, який страх не залишає вас у спокої ночами. Можливо, ви боїтеся захворіти. Або ви боїтеся, що захворіє той, кого ви любите.

Я знаю, що Бог допоможе благополучно вийти з цієї ситуації. Я знаю, що ця долина не нескінченна.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page