fbpx

Три причини, чому молитва – це значно більше, ніж просто слова

Ми розмовляємо зі своїм Небесним Отцем і називаємо цю розмову молитвою. Часто ми молимося не тому, що любимо і хочемо наблизитися до Отця, а тому, що ми повинні це робити, як християни. Так ми опускаємо щось дуже важливе. Ось 3 причини, чому молитва – це значно більше, ніж просто слова.

  • Молитва наближає нас до Бога-Отця

Бог створив небо і землю. Він тримає все своєю могутньою рукою. Він управитель Всесвіту, і Він – наш Батько. Дуже просто дивитися на Бога тільки як на могутнього Царя і забути, що Він також і наш Отець.

У нас немає можливості поговорити або наблизитися до членів королівської сім’ї, і навіть якщо б і була, то ми б не знали, що сказати. Бог – Цар, але тому що Він також і наш Отець, ми можемо відкрито і легко говорити з Ним.

«Близько Господь до всіх, які до нього взивають, до всіх тих, що до нього взивають по правді » (Пс.144: 18).

Бог поруч, і більше того – Він хоче, щоб ми завжди були поруч з Ним. Бог-Отець завжди знає, що ми хочемо сказати, навіть якщо ми самі ще цього не знаємо.

  • Молитва допомагає почути Бога

Всі ми швидше за все вже знаємо або чули, що молитва – це діалог, а не монолог. Нам потрібно вчитися чути Бога. Ісус сказав: «Вівці мої голосу мого слухаються і я їх знаю: вони за мною слідують »(Ін.10: 27).

Це стає зрозумілим на прикладі радіоприймача. Навколо нас завжди є радіохвилі, але поки ми не налаштуємося на конкретну, не зможемо прийняти повідомлення. Тому потрібно слухати уважно, щоби серед шуму розрізнити потрібний голос.

Бог завжди промовляє до нас, лише чи слухаємо ми.

  • Молитва здатна змінити світ

Йосип молився, щоб Бог дав йому зрозуміти тлумачення снів фараона і позицію влади, щоб визначити культуру нації. Анна молилася, щоб Бог дав їй сина, який би повів націю, коли виросте.

Ілля молився і не було дощу три роки, він помолився ще раз і пішов дощ. Естер молилася і завдяки цьому наймогутніша людина в світі змінила своє рішення і врятувала її народ. Даниїл молився і Господь закрив пащі левам.

Неємія молився і Бог дав йому бачення відновленого Єрусалиму і розуміння, як це завершити. Захарія і Єлисавета молилися і Бог дав їм сина, який підготував шлях для Ісуса. Ісус молився і Бог встановив Церкву.

“Коли мій народ, що зветься моїм ім’ям, упокориться, буде молитись та шукати обличчя мого й навернеться від своїх лихих доріг, то я почую з неба й прощу гріхи їхні й вигою їхню землю”. 2 Хрон. 7. 14.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page