fbpx

Ці питання допоможуть зрозуміти, чи все добре у вашому шлюбі. Церква, добре вміє допомагати сімейним парам співчуттям, порадою і розрадою, коли шлюб зазнає труднощів

Коли переживаємо складні часи у подружньому житті – важко тоді. Зараз чимало сімей розпадаються.

Церква, як правило, добре вміє допомагати сімейним парам співчуттям, порадою і розрадою, коли шлюб зазнає труднощів.

Але найкраще працювати на випередження. Тобто допомагати як тільки з’являються перші сигнали про негаразди в стосунках. Джерело

Безумовно, що необхідна „церковна майстерня“ для шлюбу, але й станція техогляду теж не завадить.

Відповідь на ці питання допоможуть вам провести діагностику своїх стосунків у шлюбі:

1. Як часто ми разом сміємося?

2. Коли востаннє була глибока розмова, що не стосувалася теми дітей або планів?

3. Чи вмикаємо музику голосніше, щоб поспівати, потанцювати або просто побешкетувати?

4. Скільки разів за останній місяць ми разом читали Біблію і разом молилися?

5. Ми хоча б іноді тримаємося за руки?

6. Чи не охололи наші стосунки і чи не стали вони рідкісними, перетворившись на джерело стресу і надмірного напруження?

7. Коли востаннє ми вимовляли слова „пробач мені“ або „я тебе прощаю“?

8. Коли востаннє ми дякували за що-небудь звичайне: за приготовану вечерю, наприклад, за оплачений рахунок, випрасований чи випраний одяг або за відремонтоване авто?

9. Коли востаннє ми з радістю і з усією щирістю вимовляли слова: „Як тобі на цьому тижні допомогти?“.

10. Коли востаннє ми робили один одному дарували несподівані подарунки, писали записки і просто ходили на побачення?

11. Чи підвищували ми один на одного голос за останній місяць?

12. Чи не було для нас бажанішим проводити час із кимось на роботі, в спільноті, в спортзалі, ніж один із одним?

13. Коли ми разом залишаємося вдома тільки вдвох, чи не ввімкнений постійно телевізор у фоновому режимі?

14. Чи є біль, гріхи або страхи, про які ми повинні розповісти один одному?

15. Як любов Бога Отця, благодать Господа нашого Ісус Христа і Святого Духа формують наше спільне життя на цьому етапі нашого шлюбу?

Звичайно, цей список не є вичерпаним, в нього ще багато питань можна було б додати. Але почати можна і з цих.

Божа благодать в шлюбі найчастіше проявляється, коли ми розмовляємо один із одним.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page