fbpx

Ця головна православна молитва рятує, зцілює і творить дива. Моліться і Бог почує вас!

Молитва «Отче наш» – це не просто головні слова для будь-якого християнина.У цих рядках міститься таємний сенс, розуміння самого Бога і всього, що нас оточує.

З текстом цієї молитви пов’язано багато цікавих фактів і навіть таємниць. Джерело

Історія молитви

Мовою Ісуса Христа був галілейский діалект арамейської мови, але мовою оригіналу молитва Господня не збереглася.

Всі найдавніші тексти молитви «Отче наш», які відомі в наш час, – це тексти старогрецьким діалектом койне. У стародавніх рукописах тексти цієї молитви відрізняються.

Різні й обставини, при яких Ісус вимовляє текст молитви. В Євангелії від Матвія «Отче наш» входить до складу Нагірної проповіді, тоді як у Луки Ісус дарує учням цю молитву у відповідь на прохання навчити молитися.

Варіант Євангелія від Матвія отримав загальне поширення в християнському світі як головна християнська молитва, причому використання «Отче наш» в якості молитви сходить до найбільш ранніх християнських часів.

Текст Матвія відтворюється в Дидаху, найдавнішому пам’ятнику християнської писемності (кінець I – початок II століття), причому в Дидаху дані вказівки вимовляти молитву тричі на день.

Отче наш, що єси на небесах!
Хай святиться ім’я Твоє,
нехай прийде Царство Твоє,
нехай буде воля Твоя,

як на небі, так і на землі.
Хліб наш насущний дай нам днесь;
і прости нам провини наші,

як і ми прощаємо винуватцям нашим;
і не введи нас у спокусу,
але визволи нас від лукавого.

Ці слова відображають всі людські потреби, сподівання і прагнення до спасіння душі.

Сенс і таємниця цієї молитви полягає в тому, що вона є універсальним божим словом, яке можна використовувати як для благословення свого шляху, так і для захисту від зла, від хвороби і від будь-якого лиха.

Читайте також: Чому бути бідним краще ніж багатим: притча, яка змусить вас задуматися та багато чому навчить вас

Історії порятунку

Відомо, що читання молитви «Отче наш» в найстрашніші моменти життя може допомогти уникнути жахливої ​​долі. Головна таємниця цієї молитви – в її силі.

Бог рятував багатьох людей, які перебуваючи під загрозою, читали «Отче наш». Безвихідні ситуації, які ставлять нас перед обличчям смерті – це найкращий момент для виголошення могутніх рядків.

Один з ветеранів Другої Світової війни, якийсь Олександр, написав листа своїй дружині, який до неї не дійшов. У ньому чоловік розповів історію, що був оточений в 1944 році німцями і чекав своєї загибелі від рук противника.

«Я з пораненням в ногу лежав в будинку, почув стукіт кроків і німецький говір. Зрозумів, що зараз помру. Наші були близько, але розраховувати на них не доводилося.

Я не міг поворухнутися – не тільки тому що був поранений, але і тому що опинився в пастці. Нічого не залишалося, крім як молитися. Я готувався до смерті від руки супротивника.

Вони побачили мене – я злякався, але не перестав читати молитву. У німця не виявилося патронів – він почав про щось швидко говорити зі своїми, але щось пішло не так.

Вони різко кинулися тікати, кинувши мені під ноги гранату – так, щоб я не зміг до неї дотягнутися. Коли я прочитав останній рядок молитви, то зрозумів, що граната не розірвалася».

Таких історій чимало. Молитва рятувала людей, які зустрічали в лісі вовків – ті розверталися і йшли геть. Молитва ставила на праведний шлях злодіїв і розбійників, які повертали вкрадені речі, докладаючи записки про каяття і про те, що їх напоумив на це Бог. Цей священний текст врятує від холоду, вогню, вітру і від будь-якої напасті, яка може загрожувати життю.

За останні роки вченими було проведено чималу кількість експериментів. Так на одному з таких була доведена чудодійна сила молитви. Для дослідження з різних водойм було взято певну кількість води.

У всіх пробах було зафіксовано вміст золотистого стафілокока і кишкової палички. Над водою невіруючими і віруючими людьми була прочитана молитва «Отче наш» і проби були осунені хресним знаменням.

Результати дослідження показали, що кількість бактерій в різних ємностях зменшувалася в сотні, а в деяких і в тисячі разів.

Але головна таємниця цієї молитви пізнається не тільки в горі. Читайте «Отче наш» щодня – і це наповнить ваше життя світлом і добром.

Дякуйте Богові цією молитвою про те, що ви живі, і ви завжди будете здорові і щасливі.

You cannot copy content of this page