fbpx

Як правильно просити вибачення у Прощена неділю. Як найкраще позбутися від образ!

У день Прощеної неділі треба попросити вибачення у всіх, кого міг вільно чи мимоволі образити протягом року.

В цей день віруючі просять один у одного вибачення — щоб приступити до посту з чистою душею, зосередитися на духовному житті, очистити серце для зустрічі Великодня — свята Воскресіння Ісуса Христа.

У цей день люди просять один одного пробачити їх за вільні і невільні образи і гріхи. На прохання про прощення прийнято відповідати: «Господь простить, і я прощаю».

Попросити вибачення можна не тільки особисто, але і по телефону, через соціальні мережі і навіть за допомогою SMS-повідомлень — церква ставиться до цих сучасним віянням позитивно.

Прощена неділя — прекрасний привід покласти край старим сварок і образ, помиритися подружжю і родичам, відновити мир в колективі.

Все це потрібно для того, щоб з чистим серцем зустріти Великий піст — час молитви і покаяння.

Також у Прощену неділю останній раз перед Великоднем дозволена скоромна їжа, але без м’яса (можна тільки молочні продукти і яйця).

Як найкраще позбутися від образ

Якщо немає можливості зустрітися в храмі, можна прийти в гості, можна зателефонувати. Уточнювати, який саме проступок просиш пробачення не обов’язково.

Можна просто сказати «Вибачте мене», можна додати про всі гріхи.

Однак якщо щось обтяжує душу, хочеться сказати якусь свою провину або проблему, в цьому немає нічого поганого.

Віруючим рекомендується молитися за себе і за людину, у якого просиш пробачення.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page