fbpx

Мене з сином покинув чоловік, а я вагітна другою дитинкою. А нещодавно наш кум розповів мені, що чоловік ставить у храмі свічки за мій упокій. Я злякалася і пішла до священника спитати поради. Ось його відповідь.

Як захиститися, якщо про тебе ставлять свічку за упокій?

Відповідає протоієрей Андрій Єфанов:

– Свічка за упокій – це придумана людьми річ, ні на що вона не впливає і ніколи не впливала. Якщо і відбувалася щось з людиною після того, як про нього ставили свічку за упокій, то тільки під впливом самонавіювання потерпілого, і нічого більше тут немає і ніколи не було.

Молитва до Бога – це молитва до Бога, нічого поганого з цього вийти не може. І якщо людина намагається якимось чином перекрутити молитву, наприклад, поставити свічку за упокій, то Бог, зрозуміло, бачить все, що в душі у цієї людини, і не буде відгукуватися на ці його молитви. Так що тривоги Ваші порожні. (Джерело)

Читайте також: ДАВНО ХОТІЛА ЗРОЗУМІТИ ГЛИБОКУ СУТЬ, ТОМІ ПІДІЙШЛА І САМА ЗАПИТАЛА У СВЯЩЕННИКА ПРО СЕНС СОРОКОУСТУ, НАВІЩО І ЯК ЦЕ РОБИТЬСЯ. ОСЬ ЩО ВІН ВІДПОВІВ. 

Зло є, і його багато. І порожнечі багато, і забобонів багато. І єдина можливість від цього захиститися – це бути з Богом. Що це означає? Вести духовне життя. Тому якомога швидше Вам потрібно прийти в храм, прямо ось на цих вихідних, сповідатися і поговорити зі священиком про те, як часто Ви будете приходити на сповідь, причащатися, коли будете відводити до причастя дитину і так далі (Ви ж все хрещені?) . Якщо Ви не хрещена, раджу подумати про те, Хто для Вас Бог, і почати налагоджувати духовне життя. Тоді на сповідь Ви не можете прийти, а поговорити зі священиком маєте можливість.

А що стосується чоловіка, після розлучення дітям говоріть про нього нейтрально або добре, щоб вони знали, що батько є, живе там і там, Вас любив, дітей любив, а потім вирішив вчинити ось так от. Ви вважаєте це помилкою, але розлучення – це справа дорослих. Діти повинні бути впевнені, що їх батько любить. Підростуть – розберуться, але рости не повинні з думкою, що батько їх кинув і вони виявилися не потрібні. Це повинно бути дуже чітко.

І якщо згодом батько захоче брати участь у вихованні дітей і допомагати, не бороніть. Якщо він адекватна людина, то він може бачитися з дітьми і вносити свій батьківський внесок в їх виховання.

You cannot copy content of this page