fbpx

Сирник “Спартак” стане вашим улюбленим за свій неймовірний смак і простоту у приготуванні! Цей рецепт – від моєї подруги-кондитера з Франківщини, ви так само будете за нього вдячні, як і я! Такий торт стане окрасою будь-якого святкового столу!

Сирник “Спартак” стане вашим улюбленим за свій неймовірний смак і простоту у приготуванні! Цей рецепт – від моєї подруги-кондитера з Франківщини, ви так само будете за нього вдячні, як і я! Такий торт стане окрасою будь-якого святкового столу! Він неймовірно смачний.

Сирник “Спартак”

Складові:

Шоколадні коржі:

3 яйця

2 ст. л. меду

200 г цукру

120 г масла

3 ст. лож. олії

600 г борошна

6 ст. лож. молока

1.5 ч. л. соди

0,5 ч. л. солі

60 г какао (4 ст. лож.)

Масло +цукор + мед і молоко – все в миску, поставити на водяну баню, щоб вода не торкалася стінок миски.

Маса має розтопитись.

Яйця збити виделкою і додати до рідкої маси, прогріти до розчинення цукру.

Додати соду, какао, розмішати і гріти 5-7 хвилин. Утвориться пінка.

Зняти з вогню та дати охолонути. Додайти в тісто олію для еластичності тіста. Далі порційно ввести просіяне борошно і сіль (з борошном обережно, щоб не забити тісто, бо при охолодженні воно буде не таке м’яке).

Поділити тісто на 9 кульок, 7 пекти, а 2 залишити для коржів з сиром.

Качати тоненькі коржі, пекти при t 180° 3-5 хвилин. Готові коржі накрити дощечкою, щоб були рівні. В холодильник можна не ставити.

Сирні коржі:

1 кг кисломолочного сиру

4 великих яйця

200 г цукру

120 г масла

40 г манки або крохмалю

1 пак. ванільного цукру

Сир + жовтки + цукор + манка (крохмаль) + масло + ванільний цукор – все збити за допомогою блендера (можна перетерти сир через сито і збити все міксером).

Довго не збивати,бо при випіканні сирник піднімається, а потім осяде.

Збити окремо охолодженні білки + щіпка солі до стійких піків та обережно ввести в сирну масу.

Розкачати одну шоколадну кульку в корж, виложити в деко на пергамент, поверх виложити половину сирної маси, розрівняти. Пекти при t 180° 30 хвилин.

Спекти таких два коржа.

Крем:

660 мл молока

100 г манки

260 г цукру

340 г масла

1 лимон великий

Лимон заливаємо окропом і залишаємо на деякий час.

Манну крупу засипаємо в холодне молоко, розмішуємо, ставимо на плиту і варимо густу манну кашу. Так вона краще провариться і в готовому кремі абсолютно не відчувається, немає манних крупинок.

Постійно помішуючи, доводимо до кипіння, після початку кипіння варимо 3-5 хвилин. Манка повинна добре проваритися і загуснути. Знімаємо каструлю з вогню, коли манка охолоне, вона стане ще густішою.

Дістаємо лимон з води, обсушуємо. Потрібно з лимона зняти цедру, потім лимон очистити від шкірки (як апельсин), зняти білий прошарок, який може дати гіркоту, розібрати лимон на часточки, видалити кісточки і по можливості плівку, перегородки.

Далі необхідно збити його блендером і поступово додаємо цукор, розбиваємо в однорідну масу. Додаєте манну кашу, цедру лимона і добре ще раз збити блендером до однорідної маси. Консистенція у манної маси як у заварного крему.

Даємо повністю охолонути до кімнатної температури.

Збиваємо вершкове масло, обов’язково кімнатної температури, до побіління. І поступово додаємо манку з лимонним соком. В самому кінці ще раз добре збивала крем міксером до однорідності. Тільки крем не перебити, інакше він може разшаруватися.

Крем виходить досить щільний, стійко тримає форму, дуже приємний на смак, у ньому є явна лимонна нотка, а манка абсолютно не відчувається.

Скласти пляцок: сирний корж сиром до верху – крем – 7 шоколадних коржів,  промащених кремом- сирний корж сиром донизу. Зверху поставити тягар та поставити в холодильник.

Полити помадкою або розтопленим шоколадом, прикрасити за бажанням.

Це неймовірно смачно!

Передрук без гіперпосилання на Ibilingua.com. заборонено.

Фото ілюстративне, з вільних джерел, Ютуб.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook і залишайте свої коментарі!

You cannot copy content of this page